Acasă Actualitate De ziua muncii, jandarmii și polițiștii sunt aici!

De ziua muncii, jandarmii și polițiștii sunt aici!

66
      Potrivit unui comuniucat de presă remis pe adresa de e-mail a redacției de către Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul al Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt se precizează că în perioada 29 aprilie – 2 mai a.c aproximativ 150 de jandarmi vor fi prezenți pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, pază și protecție instituțională și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale pentru a asigura desfășurarea manifestărilor în condiții de siguranță.
„Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt asigură ordinea publică cu ocazia desfăşurării manifestărilor religioase, cultural – artistice, comemorative și sportive, la care se preconizează participarea unui număr semnificativ de persoane, astfel:
– măsuri de ordine publică pe timpul manifestării religioase dedicată sărbătoririi ”Izvorul Tămăduirii” la Mănăstirea Brâncoveni, comuna Brâncoveni;
– manifestări culturale și evenimente artistice organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Muncii din municipiul Slatina, comuna Izvoarele și Optași Măgura, dar și în orașul Potcoava unde se va desfășura meciul de fotbal dintre echipele C.S.O. Petrolul Potcoava și Minerul Costești.
Jandarmii vor acţiona pentru asigurarea măsuril or de ordine publică pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentelor, prin monitorizarea tuturor activităţilor în vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi prevenirea oricăror acte de tulburare a ordinii publice.
În această perioadă vor fi intensificate măsurile de ordi ne publică şi se vor desfăşura acţiuni punctuale sau de patrulare, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, atât în mediul urban cât şi în cel rural, cu precădere în zonele aglomerate şi intens circulate.
Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.
Pentru prevenirea evenimentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure liniștea publică, Jandarmeria Olt recomandă participanților:
– să manifeste înțelegere față de măsurile luate de forțele de ordine/să coopereze cu forțele de ordine;
– să respecte indicațiile jandarmilor;
– să respecte prevederile legale privind desfășurarea activităților de picnic, precum și depunerea deşeurilor doar în locurile special amenajate pentru a nu dăuna mediului înconjurător.
Efectivele de jandarmerie rămân la datorie pentru protejarea comunității prin prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță și menținerea ordinii și siguranței publice în zona de responsabilitate”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Olt.
       La rândul lor, tot prin intermediul unui comunicat de presă, și reprezentanții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt vor acționa, în perioada 29 aprilie – 2 mai 2022 pentru ca oamenii care sărbătoresc Ziua Internațională a Muncii să se bucure de un climat corespunzător de ordine și siguranță publică.
„Dintre aceștia, aproximativ 700 de polițiști sunt de la structurile de ordine publică, peste 100 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de la acțiuni speciale.
În acest context, poliţiştii de ordine publică vor acţiona pentru prevenirea infracţiunilor stradale, în mod special în locurile cu fluenţă mare de public, în care urmează a se desfăşura activităţi culturale, sportive, de agrement etc., scopul fiind menţinerea unui climat de normalitate și prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor.
Polițiștii de investigaţii criminale vor intensifica activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor comise cu violenţă în zona barurilor, discotecilor şi a altor locuri favorabile producerii unor eventuale incidente. De asemenea, vor executa activităţi specifice pentru localizarea şi prinderea persoanelor urmărite şi punerea în executare a mandatelor de arestare preventivă ori de executare a pedepsei închisorii.
Poliţiştii din cadrul structurii de investigare a criminalității economice vor acţiona pentru combaterea activităţilor comerciale ilegale din domeniul comercializării alcoolului şi produselor alcoolice.
Polițiștii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, zilnic, în trenuri de călători, în stații și triaje de cale ferată.
Totodată, polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere rutiere din județul Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii unor evenimente rutiere. Aceștia vor folosi zilnic 6 aparate radar, dar și aparate etilotest și Drug Test, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație.
Sfaturi și recomandări ale polițiștilor
Respectaţi normele de convieţuire socială şi ordinea publică! Păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, pătura, banca sau locul în care aţi lăsat obiectele personale! Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv!
Reamintim participanților la trafic să își păstreze calmul, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenție sporită în trafic, să respecte regulile de circulație și semnalele polițiștilor rutieri”, anunță compartimentul de relații publice al IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.