Acasă Politic Paul Stănescu, cosemnatar la proiectul de modificare a legii privind fncţionarea cooperativelor...

Paul Stănescu, cosemnatar la proiectul de modificare a legii privind fncţionarea cooperativelor agricole

33

Senatorul Paul Stănescu se află printre iniţiatorii propunerii legislative privind modificarea şi completarea Legii cooperaţiei agricole nr.566/2004, alături de alţi parlamentari de Olt.

„În acest moment, din Legea nr.566/2004 lipseşte temeiul legal pentru a aduce în cooperative proprietarii de magazine și de platforme online, în calitate de inel de legătură, dintre producători, procesatori şi consumatorii finali.
Trebuie să analizăm şi următoarea speță: cooperativa nu are banii necesari să construiască o fabrică de procesat lapte, drept pentru care convinge să devină membru cooperator proprietarul unei astfel de fabrici. Misiunea lui este să cumpere laptele de la membri cooperatori, persoane fizice și juridice, și să-l transforme în diferite produse finite. În acest caz, membrii cooperatori vând laptele direct fabricii şi nu cooperativei, fabrica fiind cea care vinde produsele finite cooperativei.
În exemplul de mai sus, propunerea noastră este să fie legiferată această situație prin extinderea noțiunii de vânzare către cooperativă şi în cazul în care producătorul de materie primă vinde produsele către centrele sau fabricile de prelucrare, procesare, ambalare, aflate în proprietatea membrilor cooperatori. Acest exemplu cu laptele poate fi extins şi la alte produse, cum ar fi: legumele vândute către centre de prelucrare legume-fructe, păsări şi animale vândute către abatoare de sacrificare, ouă vândute către centrele de sortare, marcare şi ambalare etc.”, se arată în expunerea de motive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.