Angajamentul asumat de președintele Consiliului Județean Olt, privind sănătatea oltenilor, ca o prioritate centrală a politicilor publice, este obiectiv asumat proiect cu proiect.
La Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost alocate 4,3 milioane lei, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, cu finanțare nerambursabilă de 4,2 milioane lei. Fondurile merg către Unitatea de Primiri Urgențe, unde au fost achiziționate un aparat radiologic fix și unul mobil, un computer tomograf, un ecograf cu trei sonde, un aparat pentru triaj, instrumentar medical, monitoare pentru funcții vitale, defibrilator cu monitor…
La capitolul alte dotări, în cadrul aceluiași proiect, avem: un videolaringoscop, un nebulizator, un negatoscop, un electrocardiograf, un aparat de hematologie, o pompă de infuzie și un sistem de perfuzie sub presiune.
Investițiile sunt realizate în cadrul Axei Prioritare 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectivul specific 8.2 – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență, Operațiunea B – Unități de primiri urgențe.
Despre aceste proiecte de investiții, Marius Opreescu, președintele Consiliului Județean Olt, într-o declarație publică, precizează: «Investițiile în sănătate au fost întotdeauna o prioritate pentru instituția noastră, iar Programul Operațional Regional ne-a permis, în fiecare exercițiu bugetar, atragerea de fonduri nerambursabile pentru îmbunătățirea serviciilor medicale oferite de cea mai importantă unitate spitalicească din județul nostru.
(…) În actualul context sanitar, cu provocări imense, noua aparatură, printre care un CT și două aparate radiologice, reprezintă o mică gură de oxigen pentru unitatea sanitară, care deservește, anual, peste 40.000 de olteni. Fondurile europene, alături de planul nostru anual de investiții, unul care de la an la an este mai consistent, ne ajută să facem pași importanți în creșterea calității, a eficienței îngrijirii spitalicești și în modernizarea SJU Slatina».
Schimbarea la față a Spitalului Județean Slatina nu este un episod, dacă ne referim la cele prezentate mai sus. Este un plan de cursă lungă, început în urmă cu câțiva ani, structurat pe termen mediu și lung. Aici se tratează anual zeci de mii de olteni, iar dacă astăzi numărul celor care caută investigații suplimentare, complementare la alte spitale din țară scade, nu e o întâmplare. E un semn că la Slatina sănătatea oltenilor contează. Cu adevărat!