Acasă Actualitate Corabia. Spitalul Orășenesc Corabia va beneficia de o stație nouă de oxigen

Corabia. Spitalul Orășenesc Corabia va beneficia de o stație nouă de oxigen

31

Consiliul Local Corabia ,întrunit astăzi în ședință extraordinară a aprobat prin proiectul propus de primarul orașului Corabia, domnul Iulică Oane, indicatorii tehnico-economici ai proiectului „Imbunatatirea infrastructurii de fluide medicale la Spitalul orasenesc Corabia”. Valoarea totală a proiectului este de 9.898.319,85 lei, inclusiv TVA. Proiectul va fi finantat integral prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritara 9 – Protejarea sanatatii populatiei in contextul pandemiei cauzate de COVID 19-Cod apel:POIM 935/9/1/ Cresterea sigurantei pacientilor in structuri spitalicesti publice care utilizeaza fluide medicale.
Conform proiectului, pentru alimentarea spitalului cu fluide medicale, se propune o instalație de producere și distribuție fluide medicale, oxigen, aer comprimat și vacuum, compusă din:
– stație de producere oxigen medical;
– stație de producere aer comprimat medical:
– stație de producere vacuum medical;
– trasee noi de distribuție din țeavă de cupru DHP;
– 8 tablouri de alarmare;
– 127 posturi finale de distribuție, dotate cu oxigenatoare și aspiratoare pe vacuum, pentru secțiile de spitalizare, CPU,ATI și Bloc Operator;
– 6 sisteme de monitorizare senzoriconcentrație oxigen în spital.
Investițiile în infrastructura sanitară vor asigura îmbunătățirea accesului la servicii medicale de calitate, și la creșterea eficienței îngrijirii spitalicești.

Document semnat
Primarul Iulică Oane, primarul oraşului Corabia, a fost prezent la Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, unde în prezența ministrului de resort Sorin Grindeanu, a semnat Protocolul de Colaborare pentru demararea proiectului de infrastructură varianta de ocolire a orașului Corabia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.