Acasă Actualitate Jandarmii olteni şi A.N.P.A. au „pescuit” un braconier

Jandarmii olteni şi A.N.P.A. au „pescuit” un braconier

46

Vineri seară – 4 februarie 2022, jandarmii olteni şi lucrători ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură au desfășurat o acțiune pentru prevenirea braconajului piscicol pe Râul Olt. În timpul acţiunii au dat şi peste un bărbat care practica braconajul piscicol.

„În seara zilei de vineri, 04 februarie a.c., în jurul orelor 20:00 jandarmii aflați în misiune cu lucrătorii A.N.P.A. au depistat un bărbat care pescuia pe luciul de apă al râului Olt, în dreptul localității Drăgănești-Olt, folosind o ambarcațiune pneumatică și plase de pescuit comercial tip setcă.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul, în vârstă de 31 ani din comuna Fărcașele, jud. Olt, a pescuit comercial, fără a deține autorizație de pescuit.
În cele 11 plase de pescuit, în lungime totală de 770 m a fost găsită cantitatea de 80 kg de pește din speciile șalău, plătică, știucă, avat și caras ce a fost redată mediului acvatic prin deversare în apa râului Olt.
Tot în dreptul localității Drăgănești-Olt, pe malul stâng al Oltului, în aceeași zi, un alt bărbat, în vârstă de 50 ani, cu domiciliul în comuna Pielești, județul Dolj a fost depistat în timp ce pescuia, fără a deține permis sau autorizație de pescuit pentru uneltele folosite.
Astfel, s-au întocmit acte de sesizare sub aspectul săvârșirii faptelor de natură penală conform art. 64 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.
Bunurile folosite au fost ridicate și predate organelor de cercetare penală pentru continuarea verificărilor”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.