Acasă Politic Liviu Voiculescu vine cu veşti bune

Liviu Voiculescu vine cu veşti bune

176

Senatorul Liviu Voiculescu, prezintă, pe pagina sa de socializare, două teme de interes general. Este vorba despre două veşti. Prima face referire la plata facturilor la energie, iar ce-a de-a doua la reintroducerea unei măsuri, care vine în spijin în această perioadă pandemică.

„Persoanele care nu și-au achitat încă facturile la energie nu vor fi debranșate și nici nu vor fi pasibile de penalități pentru neplată până când furnizorii nu vor efectua recalcularea acestora. Pentru cei care au achitat deja facturile înregistrate eronat, recuperarea sumelor supraîncărcate se va efectua din contravaloarea consumului înregistrat pe facturile viitoare. Perioada de aplicare a acestei măsuri este până la 31 iunie.
Guvernul a aprobat reintroducerea şomajului tehnic pentru angajaţii şi liberii profesionişti afectaţi de suspendarea, limitarea sau chiar întreruperea unor activităţi din cauza situaţiei pandemice. Acest tip de sprijin va fi acordat din bugetul asigurărilor pentru șomaj până la 31 martie 2022 și prevede acordarea unei indemnizaţii de şomaj de 75% din salariul corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe ţară prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022.”, spune senatorul.

Articolul precedentInvestiţie în sănătate. Centrul de Evaluare şi Tratament Antiviral al SJU Slatina, operaţional
Articolul următorAniversare! Slatina, la 654 de ani de la 20 ianuarie 1368

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here