Acasă Politic Liviu Voiculescu vine cu veşti bune

Liviu Voiculescu vine cu veşti bune

177

Senatorul Liviu Voiculescu, prezintă, pe pagina sa de socializare, două teme de interes general. Este vorba despre două veşti. Prima face referire la plata facturilor la energie, iar ce-a de-a doua la reintroducerea unei măsuri, care vine în spijin în această perioadă pandemică.

„Persoanele care nu și-au achitat încă facturile la energie nu vor fi debranșate și nici nu vor fi pasibile de penalități pentru neplată până când furnizorii nu vor efectua recalcularea acestora. Pentru cei care au achitat deja facturile înregistrate eronat, recuperarea sumelor supraîncărcate se va efectua din contravaloarea consumului înregistrat pe facturile viitoare. Perioada de aplicare a acestei măsuri este până la 31 iunie.
Guvernul a aprobat reintroducerea şomajului tehnic pentru angajaţii şi liberii profesionişti afectaţi de suspendarea, limitarea sau chiar întreruperea unor activităţi din cauza situaţiei pandemice. Acest tip de sprijin va fi acordat din bugetul asigurărilor pentru șomaj până la 31 martie 2022 și prevede acordarea unei indemnizaţii de şomaj de 75% din salariul corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe ţară prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022.”, spune senatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.