Acasă Politic Marius Iancu: „Cum pot ajuta programele «Fabricat în românia» și «Cumpărăm românește»...

Marius Iancu: „Cum pot ajuta programele «Fabricat în românia» și «Cumpărăm românește» economia țării”

25

Deputatul Marius Iancu spune că PSD a propus, în Programul de Guvernare, două programe care sunt vitale pentru economia țării:
„«Cumpărăm românește», prin care încurajăm achiziția de produse românești și sprijinim firmele românești.
«Fabricat în România», program pentru companiile implicate în realizarea de bunuri intermediare. Se acordă granturi de până la 200.000 de euro pentru companiile care realizează producţie intermediară sau procesare în vederea susţinerii costurilor, a diversificării, realizează producţie intermediară sau procesare în vederea susţinerii costurilor, a diversificării ofertei, inovării şi marketingului. Garanţii de până la 1 milion de euro/companie pentru susţinerea investiţiilor în diversificarea ofertei şi consolidarea cotelor de piaţă.
Programul IMM Prod – garanţii guvernamentale de până 100% acordate companiilor pentru creşterea capacităţii de producţie, reconversia de la intermediere la producţie, finanţare investiţii.
Program Rural INVEST- garanţii guvernamentale de până la 100% acordate companiilor care îşi localizează producţia în mediul rural şi urban-mic.
Programul Garant Construct – garanţii guvernamentale acordate companiilor din Construcţii, prin sistemul bancar, pentru asigurarea lichidităţilor şi finanţarea investiţiilor.
Program Start-Up pentru studenţi – finanţarea incubatoarelor de afaceri pentru studenţi în universităţi, în conlucrare cu partenerii locali (autorităţi publice, companii care activează pe piaţa locală). Granturi de 100.000 euro. Schemă de ajutor de stat «INNOVATION» – deducerea a până la 80% din costurile necesare pentru invenţii, inclusiv acoperirea cheltuielilor cu înregistrarea şi protejarea invenţiilor cu obligaţia implementării efective în România.
Schemă de ajutor de stat pentru retehnologizarea companiilor locale.
Programul România Tech Nation – schemă de ajutor de stat pentru susţinerea înfiinţării de start-up-uri cu componentă digitală în fiecare judeţ, prin acordarea unui grant de 50.000 de euro/start-up”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.