Acasă Politic Dan Ciocan, iniţiator al modificării Legii Apelor

Dan Ciocan, iniţiator al modificării Legii Apelor

264

Deputatul Dan Ciocan se numără printre iniţiatorii proiectului de lege ce presupune modificarea şi completarea Legii nr.107/1996 – Legea apelor.
„În cuprinsul legii, în forma actuală sunt prevăzute dispoziții care interzic practicarea pisciculturii în regim artificial, cu furajarea peştilor, în lacurile de acumulare folosite ca sursă pentru alimentări cu apă potabilă, chiar dacă furajarea peştilor nu are influență asupra calităţii apelor. Această restricție produce consecinţe deosebite asupra producţiei de peşte, raportate la situaţia şi potențialul pieţei româneşti.
Pentru a crea o stare de normalitate în acest domeniu, propunem modificarea și completarea Legii nr. 107/1996 – Legea apelor.
Argumente în favoarea propunerii de completare și modificare a legii:
Această propunere de modificare legislativă se bazează pe argumentul că prin practicarea pisciculturii, în regim artificial, cu furajarea peştilor, nu se influențează negativ calitatea apelor întrucât hrana granulată folosită la îngrijirea peştilor este produsă, potrivit legii, după rețete utilizate în comunitatea europeană pe bază de produse naturale. Folosirea ei la furajarea peştilor în lacurile de acumulare este admisă în toată Uniunea Europeană și nu influențează negativ calitatea apelor.
Dezvoltarea durabilă a pescuitului şi acvaculturii reprezintă o necesitate socio-economică pe termen mediu și lung, potrivit strategiei naţionale în domeniu.”, se arată în expunerea de motive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.