Acasă Actualitate La pescuit în perioada de prohibiţie…

La pescuit în perioada de prohibiţie…

338

În noaptea zilei de 11 spre 12 mai a.c., jandarmii olteni au executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol pe râul Olt.

„Pe timpul executării misiunii, în jurul orelor 01.30, în zona localităţii Mărgheni, a fost depistată o persoană de sex masculin în vârstă de de 44 de ani, în timp ce desfășura activități de pescuit comercial cu ajutorul unei ambarcațiuni pneumatice improvizate, folosind o ţepoaică prevăzută cu 4 vârfuri pentru harponare, cu lungimea de 2,20 m și unelte de pescuit de tip setcă confecționate din plasă monofilament cu lungimea totală de 348 m. Au fost întocmite acte de constatare pentru săvârşirea faptelor: «Pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit» art. 64, lit. a, «pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție» art. 64, lit. e., «pescuitul cu ţepoaica prin harponare» art. 64, lit. j și «deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament» art. 64, lit. k., din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.
Uneltele de pescuit şi ambarcaţiunea au fost predate organelor de urmărire penală, pentru continuarea cercetărilor.”, se arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.