Acasă Actualitate Gigel Ştirbu, în spirjinul legumicultorilor din Grădinari, afectaţi de vijelie

Gigel Ştirbu, în spirjinul legumicultorilor din Grădinari, afectaţi de vijelie

119

Deputatul Gigel Ştirbu a vorbit cu Premierul României, Ludovic Orban, în contextul evenimentului meteorologic de duminică, de la Grădinari, care a distrus munca legumicultorilor. La faţa locului, s-a deplasat un secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

„În legătură cu dezastrul produs duminică, în comuna Grădinari, judeţul Olt, fac precizarea că l-am contactat pe premierul Ludovic Orban, rugându-l să intervină pentru ajutorarea acelor familii care au avut de suferit, iar prim-ministrul ia în calcul acordarea acestor ajutoare.
Pentru legumicultorii din Satul Nou, comuna Grădinari, judeţul Olt, prima zi de Paşte a fost dezastruoasă. Sătenii spun că la orele după amiezii cerul s-a întunecat brusc şi din senin s-a pornit o vijelie extrem de puternică asupra aşezării care a distrus toată munca legumicultorilor din acest an! Au fost afectate aproximativ 40-50 de gospodării cu o suprafaţă aproximativă de 40 hectare de teren, în general solarii, dar şi unele gospodării.
În mod dramatic, doar în zece minute, legumicultorii din Grădinari au pierdut munca depusă cu sudoarea frunții, de-a lungul anilor!
Astăzi, la fața locului, a ajuns și secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Emil Dumitru, care a stat de vorbă cu fermierii afectați și a văzut cât de mari sunt pagubele din solarii. Emil Dumitru a precizat că va încerca să găsească o formulă de ajutor, pentru legumicultorii afectati și că ar trebui discutat cu hipermarketurile ca să vină să încarce sutele de kilograme de varză, care pot fi vândute pentru consum.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.