Violenţa împotriva femeilor reprezintă o încălcare gravă a drepturilor omului, care totuși continuă să fie foarte răspândită în întreaga lume. DGASPC Olt vrea să schimbe percepţia greşită potrivit căreia hărţuirea sau violenţa la adresa femeilor este un comportament normal şi acceptabil. Fiecare din noi trebuie să spunem „nu”, de a respinge în mod deschis actele de violenţă sau hărţuire şi de a sprijini victimele.
„În scopul prevenirii și combaterii violenței domestice și violenței împotriva femeilor și cel al promovării principiului egalității de șanse între femei și bărbați, reamintim că victimele violentei domestice pot beneficia de servicii de consiliere juridică, psihologică și, dacă este nevoie, de rezidență, în Centrul de primire în regim de urgență pentru victimele violenței în familie, din cadrul DGASPC OLT.
Ulterior, prin Proiectul «VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!» finanțat prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU), Axa Prioritară 4, Obiectiv Specific 4.4, lansat de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), în care DGASPC Olt este Partener, pot primi consiliere vocațională, formare profesională și cazare într-o locuință protejată, în vederea facilitării transferului către o viață independentă, prin reintegrare socio-profesională/economică.
Aceste servicii stau la baza creării și implementării unui Program național de protecție a victimelor violenței domestice.”, se arată în comunicatul DGASPC Olt.