Tragedia de la Caracal aduce în spațiul public un monstru, instituții ale statului blocate, analiști, profitori de ocazie și personaje pregătite să intre în campanie electorală. Pe Alexandru Cumpănașu, cel care se declară unchiul Alexandrei, îl încadrați dumneavoastră unde considerați…
În cursul zilei de ieri, acesta a lansat în spațiul public o iminentă plângere penală formulată la adresa parlamentarilor de Olt, cei care nu ar fi făcut, în opinia sa, ceea ce trebuie sau ar fi făcut unele complicități cu personaje asociate clanurilor interlope.
Față de poziția sa, senatorul de Olt, Siminica Mirea, propune spre dezbatere, pe o pagină de socializare, următorul text despre tragedia de la Caracal și despre oameni aflați în căutarea unei identități publice, în acest context.
Iată ce spune Siminica Mirea:
« Rațiunea trebuie să învingă!
Ceea ce s-a întâmplat la Caracal reprezintă, cu siguranță, o tragedie națională. Dispariția celor două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu este înfiorătoare. Se ridică numeroase semne de întrebare, legate de cum a fost posibil ca un om să coboare sub limita demnității și să genereze fapte antisociale grave. Instituțiile statului trebuie să explice!
Din păcate, în spațiul public, se fac o serie de acuzații cărora am decis să răspund… Cel care se pretinde unchiul Alexandrei Măceșanu, Alexandru Cumpănașu, solicită audierea tuturor parlamentarilor de Olt cu privire la: „rețelele de crimă organizată (…), cu privire la orice informație pe care aceștia o dețin în acest moment, cu privire la rețelele de crimă organizată, trafic de persoane și trafic de organe (…)”.
Țin să precizez că, personal, în activitatea publică desfășurată în calitate de senator al României, cât și de pe poziția de persoană fizică, nu mă încadrez în ceea ce sugerează, extrem de grav, laconic și generalist, sursa citată. Nu am participat la nicio numire publică în posturile de conducere, atât la nivel județean, cât și la nivel central, a unor persoane, fie apropiate acestor cercuri de influență, fie și din afara acestora. Îmi exercit atribuțiile conferite de lege în limitele legale și cu o măsură continuă și atentă asupra normelor de bun simț. Sunt dispusă să particip la orice fel de audiere în sensul invocat, pentru eliminarea oricăror suspiciuni, dar nu pentru a da satisfacție unei/unor persoane aflate în campanie de promovare, într-un context tragic, dat de situația de la Caracal.
Aș fi așteptat din partea numitului Alexandru Cumpănașu un telefon, măcar, pentru a discuta direct, înainte de a formula acuzații grave, generale și nefondate. Sunt surprinsă, tristă și consternată de această afirmație, rostogolită în spațiul public, generată de un personaj căruia nu vreau să-i fiu partener de polemică.
Eu, în susținerea celor de mai sus, sunt dispusă să renunț la orice funcție publică, în măsura în care, prin absurd, s-ar dovedi, fie și un procent nesemnificativ, din gravele acuzații. Îl întreb pe Alexandru Cumpănașu dacă este dispus să procedeze la fel, în cazul în care nu are susținere pentru cele afirmate?!
N.A. Îl invit pe contestatar să privească agenda activității mele de demnitar, și poate constată că prin presiunile făcute de mine, prin eforturile depuse, am convins decidenții din Ministerul Transporturilor să susțină amplasarea de separatoare de sens în zone în care se produceau grave accidente de circulație (Pădurea Sarului – DE574). Iar dacă, de atunci și până în prezent, acolo nu s-a mai produs niciun accident cu victime, cred că există o componentă dată de efortul meu depus în contextul arătat. »
Oricum, Alexandru Cumpănașu trebuie privit cu atenție! În acțiunile sale din ultimele zile sunt câteva lucruri care scapă unui consumator de informație, bazat pe bună-credință…