Acasă Actualitate Niște alcoolici și un drogat la volan. Printre altele…

Niște alcoolici și un drogat la volan. Printre altele…

196

         Aflată în primă decredibilizare, Poliția Olt încearcă să recâștige încrederea comunității, pas cu pas. Scandalul de la Caracal e prea aproape pentru a fi șters din memoria colectivă…
Acțiunile curente ale instituției sunt readuse în atenția opiniei publice. Fie și sub forma comunicatelor de presă. Iată ce conține ultimul document:

26 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice constatate de polițiști în primele zile ale lunii august

În perioada 01-06 august a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat pe raza județului Olt, în scopul prevenirii accidentelor rutiere și depistării conducătorilor auto care săvârșesc infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.
În urma activităților desfășurate au fost constatate 26 de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, astfel:
– o infracțiune pentru „Conducerea unui vehicul sub influenţa altor substanţe psihoactive”,
– 12 infracțiuni pentru „Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”
– 4 infracțiuni pentru „Refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice”
– 9 infracțiuni pentru „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.
În acest sens, exemplificăm:
La data de 01 august a.c., ora 15:50, un bărbat de 55 de ani, din municipiul Slatina, a fost depistat pe str. Aleea Castanilor din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 0,75mg/l alcool pur în aerul expirat.
Au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
La data de 03 august a.c., ora 1630, un bărbat de 44 de ani, din municipiul Drăgășani, județul Vâlcea, a fost depistat pe Drumul Național 64, în localitatea Grădinari, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influența a două substanțe psihoactive.
Au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.
La data de 04 august a.c., ora 08:20, un tânăr de 20 de ani din comuna Cilieni, județul Olt, a fost depistat pe Drumul Județean 642, pe raza comunei Tia Mare, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.
Au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
La data de 06 august a.c., ora 1717, un bărbat de 46 de ani din comuna Bârza, județul Olt a fost depistat pe Drumul Național 65, pe raza comunei Bobicești, în timp ce conducea un autoturism emanând miros puternic de alcool. Acestuia i-a fost solicitat să fie testat cu aparatul etilotest marca ,,Drager”, refuzând atât testarea, cât și prelevarea de mostre biologice de sânge.
Au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de prelevarea de mostre biologice de sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.