Acasă Politic Paul Stănescu, activitate senatorială

Paul Stănescu, activitate senatorială

80
foto: Mediafax

Cât timp a fost vicepremier şi ministru al Dezvoltării, senatorul Paul Stănescu nu a abandonat activitatea parlamentară. Senatorul este membru în Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi, membru al Uniunii Interparlamentareă (UIP) şi membru în grupurile de prietenie cu parlamentele statelor: Letonia, Mongolia, Cipru.
Acesta este iniţiator a 62 de proiecte legislative, a susţinut nouă declaraţii politice. A mai luat cuvântul în plen de şase ori şi a semnat o moţiune.
Unul dintre proiectele legislative propuse de acesta este legat de modificarea şi completarea alineatelor (3) şi (4) ale articolului 16, precum şi a Anexei din Legea nr.215 din 11 noiembrie 2016 privind ceremoniile oficiale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.915 din 14 noiembrie 2016.
Prin propunerea legislativă se doreşte introducerea în rândul instituţiilor și membrilor autorităților care depun coroane la ceremoniile oficiale desfășurate de autoritățile și instituţiile publice și a grupurilor şi comisiilor parlamentare, a consiliilor județene și locale, precum și a altor instituţii ale statului român, a partidelor politice, a asociațiilor şi fundațiilor.
„Aceste completări ale legii sunt necesare deoarece s-a constatat în practică faptul că reprezentanții aleși ai cetățenilor, cum ar fi membrii consiliilor judeţene și locale, partidele politice, asociaţiile şi fundațiile, precum și grupurile și comisiile parlamentare nu pot depune coroane cu prilejul desfășurării ceremoniilor oficiale desfășurate de autorităţile și instituțiile publice, centrale și locale.”, se arată în expunerea de motive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here