Acasă Politic O lege susţinută de Marius Iancu va fi promulgată

O lege susţinută de Marius Iancu va fi promulgată

111

Deputatul Marius Iancu s-a numărat perintre iniţiatorii proiectului de lege privind înfiinţarea Agenţiei pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare, istituţie care ar urma să se subordoneze Ministerului Agriculturii. Scopul acestei instituţii este de a promova şi implementa de strategii naţionale pentru produsele agroalimentare de calitate. Proiectul de lge se află la promulgare, pe masa preşedintelui României, Klaus Iohannis. Nu ar fi primul proiect de lege susţinut de deputatul social-democrat Marius Iancu. Pe masa preşedintelui României, la promulgat, s-au aflat şi alte 21 de iniţiative legislative, care au purtat semnătura deputatului oltean.
„Se înfiinţează Agenţia pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare Româneşti, instituţie publică cu personalitate juridică, finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Scopul înfiinţării Agenţiei este acela de a promova obţinerea de produse agroalimentare certificate conform unui sistem de calitate voluntară, denumite în continuare produse de calitate, şi de a asigura un marketing corespunzător acestor produse. Agenţia elaborează, implementează şi promovează strategia naţională pentru produsele agroalimentare de calitate, elaborează şi implementează programe de marketing pentru produsele agroalimentare de calitate, asigură transferul de informaţii specifice între operatorii economici, asigură consultanţă şi asistenţă tehnică necesară producătorilor de produse agroalimentare de calitate, autorizează importul produselor ecologice din terţe ţări în UE”, se arată în proiect.

Articolul precedentEmil Moţ: „Romania are nevoie de un președinte care poate mai mult decât să fie recunoscut de frizer”
Articolul următorLa Slatina, acțiune de dezinsecție

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here