Acasă Actualitate Școala Profesională Specială Balș coordonează un proiect ERASMUS+

Școala Profesională Specială Balș coordonează un proiect ERASMUS+

1319

Acest proiect asigură un proces educațional care contribuie la dezvoltarea abilităților elevilor, creând elevi sociabili, cooperanți și activi capabili să se adapteze la activitățile de predare și formare în orice situație dificilă a societății.
– Instituția noastră face eforturi pentru a acoperi nevoile educației identificate în societate. Aceasta are în vedere următoarele aspecte / sarcini:
– Dezvoltarea individuală a elevilor în orice situație;
– Crearea unui climat de lucru stimulativ
– Garantarea formării pentru adaptarea la școală, apoi pentru cea socială;
– Implicarea activă a părinților / reprezentanților legali în viața școlară;

Prioritățile proiectului Erasmus
– Dezvoltarea parteneriatelor instituționale care să sprijine stabilirea și implementarea unei strategii de internaționalizare a elevilor din domeniul VET
– Consolidarea în continuare a competențelor-cheie în VET
-Incluziunea socială

Aceasta va fi o bună ocazie de a transfera bunele practici și cunoștințe între participanți. Rezultatele intelectuale tangibile vor fi toate produsele de modă, machetele și concluziile din schimbul de bune practici, pe care le vom reuni într-o broșură atractivă și în tutorialele de predare.
Vom încerca să ne asigurăm prin traducerea în toate limbile țărilor partenere pentru a încuraja exemplele de bune practici cu rezultate frumoase în schimbarea vieții persoanelor dezavantajate cu care vom lucra în cadrul acestui proiect.
Impactul va fi pozitiv la nivelul Uniunii Europene, în scopul creșterii calității educației și formării elevilor cu nevoi speciale în Europa prin alinierea sistemului educațional la oportunitățile pieței europene. La sfârșitul proiectului, vom continua să implementăm obiectivele cu exemple de bune practici originale din țările partenere.
Ținând cont de faptul că noi, Școala Profesională Specială Balș, în calitate de coordonator pentru pentru prima dată într-un proiect finanțat de Uniunea Europeană, dorim să fim un exemplu practic de implicare în activitatea noastră instructivă educativă cu elevii cu nevoi educaționale speciale.
Deși industria textilă este relativ dezvoltată și există locuri de muncă, motivația studenților de a face ceva cu viața lor va crește. Prin atelierele și sesiunile de lucru pe care le vom realiza, vom învăța alături de partenerii noștri din Turcia, Grecia și Italia cum să urmăm etapele de construire a unui produs tradițional de modă, bluza tradițională stilizată atât pentru băieți, cât și pentru fete.
Vom arăta, cu ajutorul specialiștilor noștri, procedura exactă în care, cu dăruire, putem crea ceva frumos și util și că, ajutându-ne cu propriile forțe, acești elevi vor putea să se integreze în societate și pe piața forței de muncă. Elevii vor desfășura activități diverse, stimulatoare și practice, bazate pe dezvoltarea competențelor cheie, învățând cum să descrie materiile prime și auxiliare în textile, cum să selecteze materialele de cusut pentru diferite materiale, cum să verificați detaliile produselor și materialelor auxiliare din România va arăta țărilor partenere modul în care curriculumul de specialitate este abordat în țara noastră pentru a căuta asemănări pentru a construi un punct de vedere comun.
Pe parcursul activităților, specialiștii români vor arăta celor din Grecia, Turcia și Italia cum un produs tradițional de modă poate fi elegant și actualizat pentru a satisface cerințele actuale.
Partenerii:
– Școala Profesională Specială,Balș- coordonator
– Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TURCIA
– Liceul de Educație Specială din Kavala, GRECIA
– IPSAS Aldrovandi-Rubbiani, ITALIA

Vizita elevilor bălşeni a avut loc în Bologna, Italia,în perioada 14-21 mai 2019. Şcoala gazdă din Bologna a primit 10 elevi romani, insoţiţi de trei cadre didactice şi două cadre didactic-auxiliare, iar şcoala din Turcia, 10 elevi însoţiţi de cinci cadre didactice.

Titlu proiect: NATURE LIKENS US, EDUCATION DISTINGUISHES US; nr. 2018-1-RO01-KA202-049466
Buget total – 175.233 euro

Maria Mihaela Mitran, coordonator proiectului și directorul Școlii Profesionale Speciale Balș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.