Acasă Actualitate Știm ce mâncăm? Cât curaj are Veronel Bolborea…

Știm ce mâncăm? Cât curaj are Veronel Bolborea…

270
      La sfârșitul săptămânii trecute, surprinzător, Direcția Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Olt (DSVA) anunța printr-o informare că într-o acțiune comună DSVA și Direcția Agricolă și pentru Dezvoltare Rurală Olt au început o acțiune comună pentru verificarea tomatelor puse pe piață în cadrul programului „Tomata 2019”.
Scopul, incredibil: „determinarea conţinutului de reziduuri a tomatelor comercializate către consumatorul final, atât pe piaţa locală, cât şi în diverse judeţe din ţară”. Au fost prelevate, cum spune Veronel Bolborea, directorul DSVA Olt, zece probe din localităţile Giuvărăşti, Gârcov, Izbiceni, Scărişoara, Tia Mare şi Pleşoiu. Mai departe, conform sursei citate, „Probele au fost recepţionate şi analizate în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt – Compartimentul de Control Reziduuri, rezultatele fiind corespunzătoare, conform buletinului de analiză nr. 30540/23.05.2019”.
Însă, pentru o maximă transparență, așa cum stă bine unei instituții publice, lipsește ceva: un facsimil după buletinul de analiză. Pentru că există un secret pe care-l știe toată lumea: calitatea produselor românești nu este aprioric indiscutabilă în fața mărfurilor de import, iar când mulți dintre legumicultori sunt prudenți în a-și consuma propria recoltă, atunci poza buletinului de analiză chiar ar fi utilă. Pentru o corectă informare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.