Acasă Politic Marius Iancu: „Rate mai mici pentru români, mai multe investiții private”

Marius Iancu: „Rate mai mici pentru români, mai multe investiții private”

84
Recent, într-o postare pe pagina sa de socializare, deputatul Marius Iancu, precizează că ratele la credite vor scădea cu 5%, iar 1,5% cele pentru creditele de consum, în luna mai a anului în curs.
„Ratele la credite vor scădea, din mai 2019, cu 5% pentru creditele ipotecare și cu 1,5% pentru creditele de consum. Acesta este unul dintre rezultatele Ordonanței 114 care prevede ca ratele la creditele cu dobândă variabilă nu mai au ca referință ROBOR care era calculat la cotatii, ci un indice calculat în funcție de tranzactiile bancare efective.
Această reformă a ROBOR este conformă cu reforma EURIBOR a Băncii Centrale Europene. Pentru creditele aflate în derulare, românii pot să beneficieze de noile prevederi dacă solicită băncilor renegocierea contractelor pentru ca ROBOR să fie înlocuit cu noul indicator de referință. Și companiile românești vor avea acces la credite mai ieftine deoarece bancile vor fi intetsate să finanțeze economia pentru că vor fi scutite sau vor plăti o taxă mai pe activele deținute. În prezent, depozitele din sistemul bancar sunt cu aproximativ 30% mai mari decât creditele, ceea ce nu este normal. Banii vor merge, astfel, către investiții private ceea ce înseamnă noi locuri de muncă.”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here