Acasă Politic Senatorul Siminica Mirea demonstrează demagogia liberalilor

Senatorul Siminica Mirea demonstrează demagogia liberalilor

104

Vineri, 15 februarie a.c., Parlamentul României a votat Bugetul de Stat. Aşteptat de unii, criticat de alţii. Printre amendamentele aduse la proiectul de lege s-au regăsit şi cele ale liberalilor, care şi-au dorit cu ardoare ca alocaţiile celor două categorii de vârste ale copilăriei să beneficieze de dublări ale sumei incasate: de la 200 de lei la 300 lei pentru copiii de la 0 la 2 ani şi la 84 de lei la 150 de lei pentru cei cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani.
Liberalii s-au luptat, de la tribuna parlamentară, pentru amendamentul lor. Care a şi trecut. Însă lupta liberalilor a fost anulată prin simplul lor vot împotriva Bugetului de Stat, care cuprindea şi măririle de alocaţii de la 1 martie a.c.
Senatorul Siminica Mirea prezintă joaca liberalilor de-a măritul alocaţiilor, ca mai apoi să-şi anuleze, practic, proriul demers. Parlamentarul spune că mărirea alocaţiilor nu se poate efectua în forma propusă de liberali şi că PSD va găsi o soluţie benefică pentru principalii beneficiari: copiii României.

„Deși au clamat că doresc majorarea alocațiilor pentru copii, PNL și USR nu au votat Legea bugetului de stat si nici Legea bugetului asigurărilor sociale. Mai mult decât atât, «specialiștii» din PNL nu știu că este imposibilă finanțarea din excedentul asigurărilor sociale a unei prevederi din bugetul de stat. Pentru că noi, PSD, suntem responsabili, am modificat sursa de finanțare și am identificat pașii care trebuie urmați pentru ca această majorare să fie efectivă: publicarea Legii bugetului de stat în Monitorul Oficial și modificarea, de către Guvern, prin Ordonanță de Urgență, a Legii 61/1993, pentru a stabili noile drepturi ale persoanelor”, spune senatorul.

Cu toate acestea, Bugetul de Stat a fost adoptat cu 275 de voturi „pentru”, 122 de voturi „împotrivă” și două abțineri. Parlamentarii PNL, USR și PMP au votat „împotrivă”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here