Într-un comunicat de presă semnat de directorul Direcției Sanitar-veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt, Veronel Bolborea, continuă acțiunea de retragere a ouălor de… consum, puse pe piață de o fermă din Scornicești.
Acțiunea, în derulare, nu va putea anula toată cantitatea de ouă toxice, dată cu bun de consum pieței alimentare din trei județe și municipiul București.Lipsește din comunicarea instituței publice ce se întâmplă în cazul în care au fost consumate ouă din loturile contaminate. Aici ar fi treaba Direcției de Sănătate Publică Olt, care prin definiția largă a fișei generale de post, tocmai aici trebuie să intervină.
„Din datele recepționate de la județele implicate în alerta alimentară cu ouăle contaminate cu Fipronil provenite de la o fermă avicolă din județul Olt, până la data emiterii comunicatului, au fost retrase de la comercializare 95.801 bucăți ouă, din județele Olt, Argeș, București și Ilfov. Pentru toate loturile de ouă retrase de la comercializare, destinația este neutralizarea (incinerare în unități autorizate sanitar veterinar). Acțiunea de retragere este în desfășurare, pe măsură ce datele ne vor fi furnizate de către județele implicate, vom actualiza situația.
De asemenea, în data de 25.01.2019, de la ferma avicolă a fost efectuat un prim transport reprezentând cantitatea de 261.510 bucăți ouă, acțiunea de dirijare a ouălor către unitatea de neutralizare autorizată sanitar veterinar se va continua până la finalizarea stocului.
Se menține în continuare interdicția de comercializare a ouălor de către ferma avicolă.
Nici un produs al unității respective nu părăsește ferma dacă nu este însoțit de un buletin de analiză care să ateste conformitatea acestora”.