Acasă Politic Mariu Iancu: „Codul Administrativ, o lege vitală pentru administrația publică”

Mariu Iancu: „Codul Administrativ, o lege vitală pentru administrația publică”

107

Luni, 9 iulie a.c., în Camera Deputaţilor s-a dat votul final pentru Codul Administrativ. Legea a fost votată cu 175 de voturi „pentru” și 33 „împotrivă” şi a fost trimisă la preşedintele României pentru promulgare. Deputatul Marius Iancu se numără printre cei care au votat pentru noua lege care reglementează administraţia ţării, pe toate palierele sale.

„Autonomie locală, profesionalizarea și eficientizarea administrației publice prin evaluarea periodică a funcționarilor publici, responsabilizarea directorilor de deconcentrate care vor deveni manageri și vor avea ca principală atributie implementarea Programului de Guvernare.
Codul Administrativ va fi votat, astăzi, în Camera Deputaților, după dezbateri lungi în spațiul public.
Printre noile reglementari se numără și faptul că secretarul general al Guvernului va fi membru al Guvernului și va fi votat în Parlament, iar prefectul va avea funcția de demnitar. Aleșii vor răspunde doar pentru oportunitate si au fost reglementate procedurile privind licitațiile pentru închirierea bunurilor sau darea în folosință gratuită de către UAT-uri. Funcționarii publici vor fi evaluati periodic, iar Serviciul de Înmatriculari Auto și Permise va trece în subordinea consiliilor județene. Cotele de referință se vor împărți astfel, 40%UAT, 40% Consiliul Județean și 20% buget. Primarii și președinții de consilii județene vor avea salarii și indemnizații.
PSD a promis acest Cod Administrativ care va reglementa multe din problemele administrației publice.” spune deputatul.

Articolul precedentBacalaureat 2018. 66,62%, promovabilitatea la Olt
Articolul următorDoliu în familia deputatului Florin Iordache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here