Miercuri, 21 martie 2018, la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” din Slatina, a fost lansată cartea „Tu ce-ai făcut astăzi?”, a autorului Ovidiu Scridon.
Cei care au avut inspirația, de a participa, au putut cunoaște un adevărat „om-spectacol”, căci poetul Ovidiu Scridon este și un talentat compozitor de muzică folk.
Născut în orașul Târnăveni – județul Mureș – cu studii liceale la Cluj și universitare la București, absolvent a două masterate, dintre care unul în S.U.A, la Pen State University, Ovidiu Scridon este și autorul Imnului studenților din România.
Cu poeziile sale de mare sensibilitate, dar și cu frumoasele melodii folk, a obținut numeroase premii la: Sibiu – 1997, Iași – 1998, Galați – 1998, Corabia – 1998, Brașov – 1999, Ploiești – 2005, Târgoviște – 2008, Suceava – 2008 ect. A susținut și o serie de concerte în S-U.A, Italia, Anglia etc.
Spectacolul de la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” din Slatina a fost susținut în genul celor realizate de regretatul Adrian Păunescu – Totuși, iubirea –, fiind o fericită înbinare între muzică și poezie. De altfel, maestrul Ovidiu Scridon, a venit cu recuzita proprie, respectiv chitară, patru muzicuțe, inclusiv microfon, stație etc.
Se poate spune că poezia lui Ovidiu Scridon cântă, este plăcută, când debordând de optimism, când nostalgică, după cum tratează iubirea, tinerețea etc, sau dorul de țara natală. De altfel, multe versuri inoculează în conștiința cititorului, plăcerea de a vedea lumea, dar și faptul că rădăcinile fiecăruia, sunt în țara de baștină și că dorul de locurile natale va însoți pe fiecare emigrant român, tot restul vieții…
De menționat și faptul că Ovidiu Scridon este și membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Melodiile sale au avut mare succes, fiind aplaudate la scenă deschisă, de multe ori ridicând publicul în picioare.
Printre melodiile folk, împănate cu frumoase poezii și întâmplări din America și Anglia, unde a locuit destul de mulți ani, poetul și muzicologul Ovidiu Scridon a interpretat și melodii din repertoriul universal, ca „Let it be”, a formației Beatles, sau din muzica românească de altă dată, din repertoriul regretatei Anda Călugăreanu, pe versurile lui George Coșbuc: „A venit un lup din crâng/ Și-alerga prin sat să fure/ (…)”
În acest fel, mulți dintre spectatori au retrăit frumoșii ani ai adolescenței, cu Cenaclul Flacăra, ai studenției etc.
După aproape trei ore de spectacol de înaltă ținută artistică, publicul s-a despărțit cu greu și numai după ce maestrul a promis că va reveni în urbea noastră și, bineînțeles, tot la Biblioteca „Ion Minulescu”.
De remarcat faptul că prin activitatea fructuoasă a conducerii, Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” din Slatina a devenit principalul factor de cultură din municipiul nostru. Căci, nu este săptămână lăsată de la Dumnezeu, ca slătinenii să nu beneficieze de lansări de carte, expoziții de pictură, cenacluri literare, cu somități din diferite domenii ale culturii, din țară și din străinătate.
De mare succes s-a bucurat și întâlnirea cu renumitul tenor Antonius Nicolescu (Toni), cetățean german de origine română, născut în Slatina. De altfel, Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” susține activități culturale și în zilele de sărbătoare, dacă este necesar, și ca o consecință, și-a format un public numeros, de toate vârstele, de la vârsta adolescenței, până la vârsta senectuții, reprezentantele sexului frumos asigurând majoritatea.
Așa s-a întâmplat și la „lansarea- spectacol” a maestrului Ovidiu Scridon, când tinerele doamne și domnișoare, au contribuit în mare măsură la reușita spectacolului, dansând și cântând odată cu maestrul.
Cu toții urăm conducerii instituției o activitate cât mai frumoasă, spre binele nostru, al tuturor slătinenilor!