Acasă Actualitate Asta nu e o ştire bună!

Asta nu e o ştire bună!

405

La începutul lunii august, Guvernul României propunea scutirea medicilor de impozit pe venit. Însă, modificarea s-a modificat. În noua modificare nu mai este pervăzută scutirea, care apărea la loc de cinste în programul de guvernare pe perioada 2017-2020. Nici scutirea de impozit pe veniturile din dividende nu mai apare în noua formă a Codului Fiscal. Scutirea fusese primită cu braţele deschise de medici, pe 8 august, când fusese propusă în proiectul de modificare a Codului Fiscal și urma să intre în vigoare la 1 septembrie a.c. Proiectul includea persoanele care practică profesia de medic, la articolul 60 – Scutiri ale Codului Fiscal. Proiectul definea beneficiarii scutirii ca: „Persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii și asimilate salariilor precum și din activități independente din exercitarea profesiei de medic”. Rămân (încă) scutite persoanele fizice cu handicap grav, permanent, persoanele care crează program de calculator și cerctetătorii care lucrează pe partea aplicativă sau tehnologică.

Medicul Renică Diaconescu, neurolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, senator în Parlamentul României, comentează pe seama deciziei guvernamentale de mai sus:
„Din punct de vedere a medicilor regert această modificare. Îmi va fi foarte greu să le spun colegilor mei că s-a schimbat schimbarea. De acum încolo, important e să nu mai facem promisiuni fără acoperire.”

Pentru această poziţie Renică Diaconescu poate fi sancţionat de colega sa din Guvern, doamna de la Păduri, Doina Pană, care vrea numai ştiri pozitive, sau cine ştie, o fi şi asta o ştire bună, dar…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.