Acasă Actualitate Gabriela are nevoie de noi!

Gabriela are nevoie de noi!

290
GABRIELA NOAȚĂ este o fată de 12 ani, elevă a şcolii gimnaziale din Ipoteşti, şi învaţă bine. În urmă cu câteva luni i-a fost depistată o problemă de sănătate, care îi afecta buna funcţionare a ficatului.

După sărbătorile de iarnă, Gabriela Noaţă a prezentat o stare generală mult îmbutăţită a sănătăţii, s-a internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar în urma analizelor a fost diagnosticată cu leucemie. Doctorii au recomandat să meargă la un spital din București.
La data de 03.03.2017 a fost externată de la Spitalul „Gr. Alexandrescu” din Bucureşti, cu diagnosticul Cavernom portal, hipertensiune portala, cu concluzia: neagă posibilitatea unei intervenţii de specialitate.
Doctorii din spital au recomandat mamei tinerei, aflând ca are fiice plecate în Germania, să meargă de urgenţă la o clinică în Germania, deoarece în Romania nu se poate opera. Acelaşi lucru i-a recomandat şi doctoul Ciobanu, medic ce a trimis copilul la spital în Bucureşti. Aceasta a afirmat că vena porta care duce sânge în ficat poate să cedeze în orice moment.

În ziua de 08.03.2017, cu sprijinul primăriei comunei Ipoteşti, apelând la intervenţia instituţiilor abilitate, s-a eliberat de urgenţă paşaport, iar în data de vineri 10.03.2017 minora, însoţită de către mama sa, a ajuns în Germania fiind internată la clinica din oraşul Traunstein. Medici au confirmat diagnosticul stabilit în România, afirmând că este o boală foarte rară, care trebuie operată de urgență. Aceştia au spus că minora a venit în țara care trebuie, deoarece intervenţii chirurgicale de acest fel nu se fac decât în Germania şi USA. Tinerei trebuie să i se ia o venă din zona gâtului şi să se creeze un alt traseu al venei porte, pentru a transporta sângele în ficat. O astfel de intervenţie chirurgicală costă, însă, 60.000 euro.

Familia Noaţă este una numeroasă, numărând şi 8 copii, care nu au abandonat şcoala în ciuda greutăţilor. Primăria din Ipoteşti a acordat ajutoare familiei, care mai are o fetiţă cu handicap, ce, la rândul ei, necesită însoţitor. Veniturile lunare ale familiei sunt de 960 de lei pe lună, care provin din alocaţiile copiilor. Părinţii Gabrielei, Marin, în vârstă de 52 de ani, şi Maria, în vârstă de 45 de ani, nu au locuri de muncă şi au 8 fiice în total.

Tânăra Gabriela are nevoie de sprijinul nostru, al fiecăruia. Cei care doresc să o ajute pe tânără, o pot face prin intermediul contului bancar, al cărui titular este tatăl Gabrielei, Marin Noaţă – RO84RNCB0700153939430002

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.