Acasă Actualitate Primarul comunei Drăghiceni, plasat sub control judiciar

Primarul comunei Drăghiceni, plasat sub control judiciar

297

Judecătoria Caracal a respins, vineri după-amiază, propunerea de arestare preventivă a primarului de la Drăghiceni, pentru 30 de zile, cerută de procurorii Parchetului de pe Judecătoria Caracal, însă a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile. Primarul comunei Drăghiceni, Ștefan Viorel Șoancă, nu-şi mai poate exercita funcția în perioada 31 martie – 29 mai 2017.
Joi, 30 martie a.c. ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Olt, împreună cu ofiţeridin cadrul I.P.J. Olt – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Judecătoria Caracal, au percheziţionat sediul primăriei Drăghiceni, casa primarului din Drăghiceni şi sediul unei societăţi comerciale din localitate.b În urma acestora, primarul Şoancă a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal sub aspectul săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi reţinut pentru 24 de ore.
În total, cinci persoane, printre care şi primarul comunei Drăghiceni, au fost duse la audieri. La finalul audierilor, pentru Ştefan Viorel Şoancă a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Celelalte patru persoane audiate sunt de la societăţile comerciale la care au descins anchetatorii, acestea fiind cercetate în continuare în stare de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.