Acasă Actualitate Colectiv. Bamboo. Urmează Bulevard Slatina?

Colectiv. Bamboo. Urmează Bulevard Slatina?

492

Intenţia unor comercianţi de face profit este, în principiu, o iniţiativa legală lăudabilă. Însă, când acest lucru se întâmplă forţând nota şi periclitându-i pe cei din jur, lucrurile trebuie aşezate în făgaşul noramal al bunei convieţuiri. Cu 12 ore înaintea incendiului de la Bamboo (club de noaptea din Bucureşti), pe adresa de mail a Ziarului de Olt a sosit o sesizare a cetăţeanului Ionuţ Gherghina, din Slatina, care reclamă unele aspecte neconforme de la o terasă ultracentrală. Omul, aşa cum prezentăm în textul alatural, reclamă zgomotul produs de instalaţiile de climatizare. Noi mergem mai departe: ce ar fi un scurt-circuit la acesta instalaţie, care se află la o distanţă atât de mică de polistirenul de pe zidul blocului de la parterul căreia se află localul? Iată ce spune Ionuţ Gherghina, şi cum vede el intervenţia autorităţilor de până acum. Noi, în plus, mai întrebăm, dacă acest spaţiu are şi autorizaţie de la ISU Olt. Pentru că, dacă există, ea trebuie citită cu mare atenţie. Iată textul lui Ionuţ Gherghina:
„Locuiesc în Municipiul Slatina, judeţul Olt. La parterul blocului funcţionează o unitate de producţie şi comerţ, numită Terasa Bulevard. Această terasă de la adresa Bld. A.I. Cuza Nr. 28, are montat pe acoperişul său o serie de aparate de ventilaţie şi aer condiţionat (toate de capacitate industrială) fix la geamurile locatarilor (fără aprobarea acestora).
Am sesizat toate autorităţile (Poliţia, Poliţia Locală, Pompieri, Mediu, Primărie, DSP) dar toate stau pasive şi încearcă să mute responsabilitatea de la una la altă fără să rezolve situaţia. De fapt, toate autorităţile nu sunt în stare să oprească un amărât de aparat de aer condiţionat.
În fapt, autorităţile încearcă să ne convingă că e normal să îţi urle în cap aparate mari generatoare de zgomot, montate chiar la fereastră ta fără acordul tău. Parcă nu îmi vine să cred că poate fi adevărat aşa ceva.
Ca locatari suntem puşi în situaţia de a nu putea sta în casă şi dormi noaptea din cauza zgomotului făcut de utilajele acestei unităţi, iar autorităţile rămân pasive, deşi au competenţă, nu vor să acţioneze. Am luat legătură de nenumărate ori cu administratorii localului dar doar ne mint că rezolvă problema şi bineînţeles că nu fac nimic (discutăm deja cu dumnealor de două luni). Vă rog şi sper ca din mediatizarea cazului autorităţile să îşi facă datoria, căci noi am ajuns în culmea disperării.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.