Cătălin Rotea a ajuns aproape de Primăria Balş. La mai puţin de 100 de metri, iar distanţa scade pe zi ce trece. Sediul său de campanie este la un colţ de stradă de fosta maternitate orăşenească, acolo unde, la etajul unu, e încă primar Mădălin Teodorescu. Şi nu e singurul semn al destinului că la Balş se schimbă primarul. Într-un an, pe 9 aprilie este născut Cătălin Rotea. După el, la o zi distanţă, e Mădălin Teodosescu. Ultimul a fost felicitat de primul acum câteva zile. Într-o politică a fair-play-ului cum nu se mai vede şi cum nu se mai face la Balş.
Miercuri, 13 aprilie a.c., în sediul de campanie, candidatul PSD, Cătălin Rotea, a susţinut o conferinţă de presă în care a dezbătut câteva teme de interes local. Prima dintre ele face referire la taxe mai mici la pieţele şi târgul din localitate.
Reducerea impozitului pe clădiri
Tânărul candidat al PSD, pentru Primăria Balş, se declară un politician, care doreşte o campanie corectă, fără atacuri, şi bazată pe proiecte menite să dezvolte urbea prin care trece Olteţul. Rotea a mai vorbit şi despre reducerea impozitului pe clădirile rezidenţiale pentru persoanele fizice cu 10% şi de reducerea impozitului pe clădiri nerezidenţiale pentru persoanele juridice, de la 1,3% la 1%. Toate acestea, de la1 ianuarie 2017:
„Vreau să ajutăm persoanele fizice să plăteascvă un impozit pe locuinţă, pe apartament sau pe casă, mai mic cu 10%, să le lăsăm în buzunar, pe an, circa 50 de lei, 100 de lei, sume care, la prima vedere, pot părea infime, dar care pentru mulţi sunt mari. Pe de cealaltă parte, vorbim de reducerea impozitului pe clădiri nerezidenţiale persoanele juridice, asta însemnând toate sediile de firme, toate halele de producţie, toate magazinele, puncte de vânzare. Cu o reducere substanţială de la 1,3% la 1%. În Balş sunt circa 460 de societăţi comerciale, care îşi desfăşoară activitatea. Oraşul Balş are o rată antreprenorială de 20 la mie, deci sunt 26 de societăţi comerciale la mia de locuitori, mult peste media judeţului Olt. Asta înseamnă că toţi aceşti întreprinzători, fie că vorbim de societăţile comerciale mari, precum cea de componente auto, fie că vorbim de industrie, ce a mai rămas din ea la nivelul oraşului, fie că vorbim de mici întreprinzători care au magazine de o parte şi de alta a drumului naţional care parcurge Balşul. Toţi aceşti oameni trebuie stimulaţi. Le lăsăm la dispoziţie sume destul de importante pe care ei pot să şi le scoată sub formă de profit, fie să mărească salariile, fie să facă noi angajări. Şi aşa vom ajunge şi la crearea de noi locuri de muncă”
Probleme care vor avea rezolvare
În cadrul conferinţei de presă, Rotea a mai punctat şi două probleme, care îi frământă pe cetăţeni şi cărăra le va găsi rezolvare după 5 iunie. Câinii comunitari şi lipsa locurilor de muncă. Prima poblemă ar pute fi rezolvată prin construcţia unui adăpost pentru câini şi înfiinţarea unui serviciu public de ecarisaj, care să funcţioneze în subordinea primăriei.
Pentru a doua, din cauza căreia suferă un sfert dintre bălşeni, rezolvarea ar fi construirea unui parc industrial, care presupune scutirea investitorului pe teren şi pe clădiri, costuri zero pentru autorizarea de construire şi certificatul de urbanism.
Consilierul local… Mădălin Teodosescu
Născut la o zi după Cătălin Rotea, dar într-un an diferit, ocupant al încăperii de lângă locul în care s-a născut candidatul PSD, Mădălin Teodosescu este văzut de tânărul candidat tot în Primăria Balş, care activeză în clădirea fostei Maternităţi, dar în calitate de consilier local din partea PNL:
„Nu sunt cel mai bun contracandidat al lui Mădălin, dar este prima dată când actualul primar se luptă, cu adevărat, cu Partidul Social Democrat, deoarece în 2008 şi în 2012 s-a bucurat de toată susţinerea PSD. După 5 iunie, Mădălin va fi consilier local PNL, eu cel puţin aşa îl văd”.