Acasă Învățământ Emil Albotă, lângă Sorin Cîmpeanu, la bilanţ. Cifrele sunt de partea lor

Emil Albotă, lângă Sorin Cîmpeanu, la bilanţ. Cifrele sunt de partea lor

289

Fostul mininistru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a ocupat şi postul de prim-ministru interimar, a prezentat bilanţul de la final de mandat. După un an în fruntea ministerului, cifrele arată o creştere a creşterii calităţii şi managementului în sistemul de învăţământ din România. Alături de Sorin Cîmpeanu s-a aflat şi ministrul secretar de stat, olteanul Emil Albotă care a avut un aport substanţial la dezvoltarea învăţământului din Olt.  

„58 de unităţi şcolare construite în ţară sau aflate în curs de execuţie, sau în faza de licitaţie; 169 de grădiniţe construite, în curs de execuţie sau licitaţie; 1561 de microbuze şcolare distribuite. Nu sunt doar simple cifre prezentate în cadrul conferinţei de bilanţ susţinută de ministrul Sorin Cîmpeanu. Ele reprezinta rodul activităţii mele în timpul mandatului care mi-a fost atribuit ca secretar de stat în Ministerul Educaţiei. Şi ma mândresc cu asta!”, a spus Ministrul Secretar De Stat, Emil Albotă.

Din documentul bilanţului aflăm că au fost creşteri salariale mai importante decât cele prevăzute în acordul cu sindicatele, creşteri salariale de 26,7% pentru personalul didactic şi de 28,9% pentru personalul nedidactic. Până în acest moment, la cercetare,  a fost o creştere de 50%, însă s-a obţinut până în acest moment 33%.

„În acest an, pe Educaţie, încheiem cu un buget de 3,9 – 4% din PIB. Aş vrea să atrag atenţia că în contextul creşterii economice, PIB-ul pentru 2016 este estimat la 746 de miliarde de lei, deci nu e doar o creştere procentuală în bugetul alocat Educaţiei de la 4% la 4,5% pentru 2016, este şi o creştere a valorii absolute a PIB. Este practic cel mai mare buget acordat Educaţiei în ultimii 10 ani, este şi cea mai mare creştere a unui buget al Educaţiei din ţările europene. Am recunoscut întotdeauna că am avut un buget mic la educaţie şi atunci şi creşterile trebuie să fie mai mari”, se mai arată în document.

2 COMENTARII

  1. In spatele acestor cifre se afla „dezastrul din invatamant”. Cifrele reale reprezinta sumele de bani date de parinti pe meditatii indoielnice, bazate pe „variante”. Acestea conduc la ” rote learning” nu la ” meaningful learnig ” cum ar fi normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.