Acasă Politic Jurnalul unui sfarşit de vacanţă. Minciunile lui Ponta

Jurnalul unui sfarşit de vacanţă. Minciunile lui Ponta

173

 

Copreşedintele PNL Olt, Siminica Mirea pune la dispoziţia cetăţenilor interesaţi, a electorilor care spun că pesediştii fură, dar sunt şi oamni cusecade în acelaşi timp, o analiză liberală, făcută de premierul desemnat, Cătălin Predoiu, asupra raportului dintre minciună şi adevăr, în cazul Guvernării Ponta.

Documentul elaborat merită citit cu atenţie, pentru a înţelege de ce România îşi consolidează sub PSD poziţia de codaşă în Uniunea Europeană.

Pe seama acestui studiu, Siminica Mirea precizează: “Oamenii au dreptul la o informare corectă, în care să nu primeze vorbele goale înaintea cifrelor evidente”.

 

Parcurgeţi cu atenţie rândurile care urmează! Concluziile vă aparţin dumneavoastră, cititorilor fideli ai Ziarului de Olt, plătitori de taxe şi impozite în ţara în care Guvernul Ponta una a spus şi alta a făcut…

 

 

“Domnul Victor Ponta a prezentat în direct la televiziunea prietenului său, domnul Ghiță, o enumerare a succeselor Guvernului său: 6 promisiuni electorale ale guvernării sale – 6 îndeplinite, deci o rată de succes de 100% – după model nord-coreean. 

În realitate, programul de guvernare PSD – Ponta conține 159 de promisiuni, dintre care:

 

i) 23 de promisiuni au fost îndeplinite (14,5%);

ii) 127 de promisiuni au fost “uitate” sau s-au dovedit a fi minciuni grosolane (79,9%);

iii) 9 promisiuni sunt fie în curs de îndeplinire, fie au fost îndeplinite de guvernul anterior, fie nu intră în atribuțiile Guvernului, fie au fost îndeplinite doar parțial (5,6%).

Aproape 80% din programul guvernului PSD – Ponta este neîndeplinit după aproape 4 ani în funcție, iar restul, cu rezultate incerte. În schimb, Ponta a declarat că dorește să continue până în decembrie 2016 ce a început: Îndeplinite 14.5%; În curs/parțial îndeplinite – 5.6%; Neîndeplinite 79.9%.

 

 

Promisiuni USL

1) risipirea și furtul banilor publici (vezi de ex. cazul Turceni devalizat de avocați)

2) blocajul sau dezorganizarea instituțională în administrație (azi toate ministerele și agențiile stau, nimeni nu mai face nimic, administrația este paralizată)

3) eșecul total al unor reforme majore (de ex., legea descentralizării administrative)  

4) stoparea unor reforme majore (de ex., sistemul sanitar, al educației, al companiilor de stat și al administrației centrale și locale, dezastru la fondurile europene)

5) eșecul construcției de autostrăzi (niciun metru de autostradă contractat în mandatul V. Ponta, cele construite se surpă)

6) eșecul relansării capitalului autohton (vezi numărul de falimente în mandatul V. Ponta)

7) eșecul creșterii investițiilor străine (vezi prăbușirea lor în mandatul V. Ponta)

8) eșecul relansării pieței muncii și diminuării șomajului (vezi creșterea numărului de șomeri, în special în rândul tinerilor)

9) eșecul prevenirii corupției în propriul guvern (vezi numărul miniștrilor inculpați și condamnați)

10) eșecul apărării și promovării intereselor noastre economice acasă sau în străinătate (vezi cazul Rompetrol).

Mandatul PSD – Ponta este notabil doar prin groaznic de rușinoasa situație în care a adus țara – singura țară din UE condusă de un premier inculpat (pentru spălare de bani și evaziune fiscală). 

Guvernarea PSD este lipsită de curaj și responsabilitate. În fața eșecurilor, Ponta a arătat întotdeauna cu degetul spre alții. În fața reformelor a ezitat și s-a eschivat. A fost un premier pe cât de fricos, pe atât de demagog, pe cât de incompetent, pe atât de flecar. 

În locul reformelor structurale, adică a acelor reforme care merg la rădăcina și structura sistemelor – așa cum am procedat în 2008 – 2012 la Justiție, lăsând în urmă un mecanism, noi mentalități și legi care fac “zile fripte” corupților – V. Ponta a preferat măsurile ”bugetare” cu dedicație pentru baronii PSD, de tipul “vă dau că oricum nu e de la mine”.

Indiferent de ceea ce spune la televiziunea prietenilor, știe că a ratat și proiectul guvernării. Nu știu dacă îi este greu, cu siguranță le este greu celor ale căror speranțe le-a înșelat. Pentru mulți, de la cei câțiva oameni cheie în statul român care l-au promovat și sprijinit în momente esențiale, până la foștii parteneri politici și electorat, V. Ponta și guvernul PSD sunt un pariu pierdut și o iluzie dezumflată.

Dar cel mai grav lucru în prezent este faptul că ne propune, din nou – déjà-vu 2008 – un model economic riscant, axat pe creștere de deficit, cheltuieli bugetare exagerate și consum.

 

CLICK! Doar aici puteţi parcurge, în întregime, măsurile din programul guvernului PSD – Ponta și stadiul realizărilor sale. Reţineţi, din 159 de promisiuni concrete, sunt realizate doar 14%, deși suntem la finalul de mandat

 

 

1 COMENTARIU

 1. Sa analizam doar capitolul EDUCATIE ! Ocurenta cuvintelor cu radacina EDUCA este egal cu… doar cinci. La toate nu gasesti decat GENERALITATI. REFORMAM , caci aceasta inseamna …doar sa MONITORIZAM si sa IMPLEMENTAM. Putem fi COMPETENTI fara a fi PERFORMANTI (Chomsky)?. GRI va propune sa reflectati la doar doua citate (Instrumente pentru implementarea taxonomiilor lui Bloom și Krathwohl pentru scrierea obiectivelor educationale ,Metfessel, Newton S., si altii, 1969, Traducerea: Cristina Iosifescu,
  Pentru a fi utilizat de catre corpul profesoral al CT Alexe Marin).

  Epilog
  1)… Discutau despre invataturi si schimbari, iar elevul l-a intrebat pe tutorele sau, “ Invatatorule, de ce este
  nevoie pentru a schimba lumea?” Si inteleptul a meditat, apoi a raspuns “De o buna definitie a lucrurilor”
  Atribuit lui Confucius
  Secolul al V-lea i. H.
  2)… Si Texanul care pretindea ca are cea mai buna lovitura cu sase gloante din Vest i-a luat pe aceia care l-au provocat la marginea unui hambar imens si a tras fara sa tinteasca. Gasea locul unde ajunsesera
  gloantele sale si desena tinte cu glontul sau de fiecare data; Morala: Nu avea nicio tinta, deci nu avea cum sa rateze!
  Asteptam 1 septembrie pentru dezbateri…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.