Daniel Bărbulescu, proiecte mari în noua sesiune parlamentară
Deputatul Colegiului 2, Daniel Bărbulescu, este genul de parlamentar care aşteaptă o sesiune parlamentară cu drag, pentru că munca în parlament este benefică pentru cei care l-au trimis acolo şi pentru întreaga Românie. Astfel, dacă unii încă mai taie caltaboşul sau unii mai aşteaptă sorcovitul, Daniel Bărbulescu a spus „prezent” încă din prima zi a noi sesiuni parlamentare, care se va încheia la începerea vacanţei de Paşti.
Astfel, pe agenda deputatului se află notate câteva şedinţe pe care nu vrea absolut deloc să le piardă: modificarea programului de lucru al Parlamentului după modelul european. Definitivarea codului electoral, legea falimentului personal, Codul fiscal şi de procedura fiscală, Legea minelor, Legea redevenţelor, Dezbaterea proiectului de modificare a Constituţiei, Clarificarea problemei imunităţii parlamentare
„Toate aceste subiecte ne afecteaza pe toţi si vă asigur ca vor fi dezbătute şi propuse spre implementare având interesul cetăţeanului ca şi prioritate”, spune deputatul.
Ce-a făcut ministrul Dariu Vâlcov la Bruxelles
La începutul ultimei săptămâni din ianuarie, ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a participat la Reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare (Ecofin), de la Bruxelles.
Cu ocazia participării la acest eveniment, ministrul a cerut Comisiei Europene reevaluarea MTO pentru România în intervenţia pe care a avuto:
„Solicit Comisiei Europene să înceapă discuțiile cu statele membre pentru reevaluarea calendarului de atingere a obiectivului bugetar pe termen mediu.
Mulțumim Comisiei Europene pentru eforturile făcute pentru a elabora Comunicarea privind flexibilitățile Pactului, dar considerăm că sunt necesare discuții viitoare privind anumite aspecte. Credem că doar consolidarea fiscală, fără a ține cont de alți factori și specificități ale statelor membre nu reprezintă o politică adecvată.
Totodată, trebuie să asigurăm un tratament corect și echitabil pentru toate statele membre. Realitatea este că, în timp ce unele state au luat măsuri dure pentru a-și reduce cheltuielile și deficitele, acest lucru nu s-a întâmplat cu toate statele din Uniune Europeană.
România trebuie să investească în infrastructură și pentru acest obiectiv avem nevoie de spațiu fiscal. Investițiile în infrastructură de transport concomitent cu menținerea unui obiectiv bugetar pe termen mediu ambițios, va face ca România să poată atinge nivelul mediu european de km de autostradă raportată la suprafață în 50 de ani. De aceea este dificil pentru România să realizeze obiectivul bugetar pe termen mediu în anii următori. Consider că este mult mai corect să discutăm sincer despre situația în care ne aflăm decât să nu ne respectăm angajamentele așa cum au facut alte state anul trecut. În ciuda discuțiilor ce au avut loc anul trecut la nivelul Ecofin, Comisia a refuzat să accepte o soluție referitoare la cheltuielile suplimentare de apărare în cadrul discuțiilor referitoare la deficitul bugetar aferent anului curent, deși avem o graniță lungă cu Ucraina.
Având în vedere elementele menționate, solicit Comisiei Europene să înceapă discuțiile cu statele membre pentru reevaluarea calendarului de atingere a obiectivului bugetar pe termen mediu, având în vedere că indicatorii economici și evoluțiile specifice sunt diferite acum față de momentul în care a fost stabilit acest calendar”.
Lui Virgil Delureanu i se recunosc meritele
Unul dintre cei mai corecţi parlamentari de Olt, un om dedicat echipei din care face parte, deputatul Colegiului 4 Balş, Virgil Delureanu, primeşte recunoaştere din partea conducătorilor centrali ai Partidului Social Democrat. Cu ocazia întâlnirii de la Sinaia, unde s-au dezbătut: organizarea în 20-21 martie a unui Consiliu Naţional sau organizarea Congresului PSD ce va da echipa de conducere pentru 2016-2019, s-au stabilit şi structurile de conducere de la nivel parlamentar pentru sesiunea începută pe 2 februare 2015. Astfel, în funcţia de vicelider al Grupului PSD din Camera Deputaţilor, resonsabil pentru regiunea Sud-Vest Oltenia, a fost propus şi ales majoritar Virgil Delureanu. Răsplata pentru acesta este firească, raportată la modul cum alesul oltean se achită de misiunea sa parlamentară, cât şi de statutul de mebru al PSD.
Pe seama acestui eveniment, a confirmării sale în funcţia de vicelider, Delureanu a precizat pentru Ziarul de Olt următoarele: „Mă consider onorat că fac parte dintr-o echipă, cea a Oltului puternic, înscrisă şi regăsită în familia social-democraţiei autentice din această ţară. Mă simt obligat faţă de alegători să-i reprezint corect în Parlamentul României, iar colegilor care m-au propus şi m-au votat, le mulţumesc sincer”.
Cristiana Anghel a început cu o demisie din PC
Cristiana Anghel, vicepreşedintele PC, martira celor 70 de zile de grevă a foamei… după putere, cea care votează fără să ştie ce votează, cea care a emis gândiri de autor cu valoare în euro la televiziunea lui Voiculescu, cea care… cea care… A decis să renunţe, alături de prim-vicepreşedintele, Cristian Popescu Piedone şi europarlamentarul Maria Grapini, la funcţia pe care o deţinea în partid.
„Am declarat că demisionez din funcţia de vicepreşedinte al PC deoarece mă simţeam încorsetată de această funcţie. Cristiana Anghel trebuie să aibă liberate de exprimare , când eram vicepreşedinte eram obligată să mă exprim în numele partidului. Mi-am asumat iniţierea unor legi controversate şi nu am vrut să implic partidul”, a spus senatoarea Anghel.