Acasă Politic Emil Albotă susţine scoaterea concursurilor pe bani din şcoala românească…

Emil Albotă susţine scoaterea concursurilor pe bani din şcoala românească…

62

Ministerul Educaţiei a început anul cu dreptul. După noul regulament şcolar, care vine cu reguli care sunt menite să faco ordine în cel mai important sistem din stat, cel care formează oameni pentru viitor. Astfel, competiţii precum „Cangurul”, „Euclid” ori „Smart”, şi altele, vor putea fi organizate, doar în afara unităţilor de învăţământ, la cererea elevilor sau a părinţilor. Pentru fiecare participare, un elev plătea aproximativ 20 de lei. Aceste oncursuri erau organizate de două, trei ori pe semestru, în mai toate şcolile din ţară. Măsura vine în urma mai multor scandaluri în care unii profesori au fost acuzaţi ca îi obligă pe elevi sa se înscrie la astfel de activitati, cerându-le să şi plătească înscrierile. Pentru supravegherea copiilor în cadrul concursurilor cu taxă, profesorii primeau circa 3 lei pentru fiecare elev, iar cei care le corectau lucrările, circa 5 lei, informează romaniatv.net. Pentru supravegherea elevilor pe timpul concursurilor, profesorii primeau în jur de trei lei pentru fiecare elev, iar cei care corectau lucrările, aproximativ cinci lei.

Totuşi, oficialii Ministerului Educaţiei spun că aceste concursuri nu se vor mai desfăşura în unităţile preuniversitare de stat, insă să se organizeze în alte locaţii, pentru că nu se poate interzice organizarea lor definitivă. Drept urmare, astfel de concursuri se vor desfăşura doar prin intermediul asociaţiilor de părinţi sau dacă părinţii îşi vor înscrie copiii individual. Cele trei concursuri menţionate nu sunt sngurele, alte 12 astfel de concursuri se mai organizau în şcoli, pe banii elevilor-părinţilor.

Informaţia este prezentată şi de profesor dr. Emil Albotă, ministru secretar de stat în Ministerul Educaţiei,prin intermediul unei reţele de socializare, acolo unde acesta are un contac permanent cu toţi factorii implicaţi în sistemul de învăţământ.

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiintifice a interzis organizarea în unităţile preuniversitare de stat a concursurilor interdisciplinare pentru elevi care presupun taxa de inscriere. Astfel de competiţii vor putea fi organizate în afara unităţilor de învăţământ, respectiv şcoli private, centre educaţionale sau universităţi, şi doar prin intermediul asociaţiilor de părinţi sau dacă aceştia îşi vor înscrie individual copiii”, spune acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.