Acasă Politic PSD Olt, misiune îndeplinită – Recenzia unei bătălii câştigate dintr-un război pierdut

PSD Olt, misiune îndeplinită – Recenzia unei bătălii câştigate dintr-un război pierdut

49

Şefii social-democraţilor olteni, Paul Stănescu, preşedintele PSD Olt şi Marius Oprescu, prim-vicepreşedinte PSD Olt, au susţinut o conferinţă de presă în sediul formaţiunii politice. Aceştia au discutat rezultatele pe care PSD le-a obţinut la alegerile prezidenţiale. Aceştia au ţinut să le mulţumească oltenilor pentru voturile pe care le-au oferit candidatului Victor Ponta şi celor care s-au aflat la urne.

Poporul are dreptate

Partidul Social Democrat Olt şi-a arătat susţinerea faţă de Victor Ponta nu doar în campania electorală, ci şi după. Oltul crede în Victor Ponta. Şi cum spunea Paul Stănescu, acum premierul are 42 de ani, iar în 2019 va avea 47, fiind la fel de tânăr şi putând candida pentru prima funcţie în stat. Pe lângă asta, preşedintele Consiliului Judeţean şi deopotrivă şeful social-democraţilor olteni, le-a mulţumit oltenilor pentru că au mers la vor şi că şi-a exercitat dreptul constituţional, dar şi că au avut încredere în Victor Ponta.

„Vreau să le mulţumesc oltenilor pentru exerciţiul de civism de care au dat dovadă, clasându-ne în topul judeţelor care au avut cea mai mare perzenţă la vot la aceste alegeri în turul doi al prezidenţialelor. Vreau să le mulţumesc tuturor că au fost alături de noi, dar votul covârşitor al oltenilor noştri nu a fost de ajuns în alegerea preşedintelui pe care ni l-am dorit. Noi ne-am dorit să fie Victor Ponta. Dar, cum s-a spus, poporul are dreptate. Avem un preşedinte nou: Klaus Iohannis, pe care, noi, oltenii ne-am propus să-l respectăm, să-i acordăm buna-credinţă şi el să respecte tot ce a spus în campania electorală. Atât timp cât va fi preşedinte, să se uite cu aceeaşi atenţie la judeţul Olt, aşa cum se va uita la judeţul Sibiu”, a spus Paul Stănescu.

Dobrun, primul loc pe ţară

La acest tur de scrutin, candidatul Victor Ponta, a abţinut cel mai mare scor pe ţară: 95,55, în turul întâi obţinând 93, 7. Localitatea Dobrun s-a întrecut pe sine. În acest sens, prim-vicepreşedintele PSD, Marius Oprescu a ţinut nu numai să mulţumească celor din Dobrun ci şi primarilor şi celor care au crezut mereu în Victor Ponta:

„Organizaţia Olt a obţinut unul dintre cele mai bune rezultate pe ţară, astfel, noi am ieşit pe locul doi la nivel naţional, atât ca procent, cât şi ca număr de voturi diferenţă între Victor Ponta şi Klaus Iohannis, un clasament al adevărului aş putea spune. Ca o premieră după 1989, la alegerile prezidenţiale, PSD a obţinut victoria în toate cele opt oraşe ale judeţului. De asemenea, localitatea Dobrun are scorul cel mai mare din ţară. Avem un rezultat foarte bun. Pe această cale, vreau să mulţumesc tuturor primarilor noştri, tuturor primarilor care au venit alături de noi . Mulţumim electoratului din Olt, care, încă o dată, ne-au acordat votul lor de încredere.”

Paul Stănescu: „La nivel judeţean nu m-a dezamăgit nimeni

Preşedintele PSD a continuat seria mulţumirilor şi pentru colegii din partid şi primarii care reprezintă formaţiunea politică, declarând că: „La nivel judeţean nu m-a dezamăgit nimeni şi ţin să le mulţumesc tuturor colegilor mei, că sunt primari, că sunt membrii simpli, pentru că toţi şi-au făcut datoria aşa cum am discutat”.

Întrebat cum funcţionează Alianţa PSD-UNPR-PC, la Olt, preşedintele social-democraţilor olteni a spus următoarele: „Avem o relaţie bună şi cu aliaţii noştri. Ne-au ajutat cât au putut ei.”

Dan Şova, un politician imatur

„Dan Şova s-a comportat ca un politician imatur. Vreau să fiu elegant, să nu spun altceva”, spunea Paul Stănescu despre senatorul Dan Şova, care vrea puterea în partidul condus, la centru, de Victor Ponta, însă acest lucru nu este atât de uşor, pentru că urmează alegeri în acest sens.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Paul Stănescu a fost rugat să comenteze declaraţile Gabrielei Firea, cu referire la faptul că aceasta a făcut afirmaţii discriminatorii la adresa lui Iohannis:

„Nu am fost niciodată de acord cu atacurile la persoană. A fost taxată şi cred că nu a făcut bine. În campanie, toată lumea e înfierbântată”.

Dincolo de toate: echipa de la Olt merge mai departe!

Mesajul transmis de Paul Stănescu şi Marius Oprescu, la prima poziţiei publică a oficialilor social-democraţi din judeţul Olt este unul de unitate. O lecţie, o provocare şi pentru cei care, prin alte părţi ale ţării s-au apucat să-şi ascută cuţitele sau să emită judecăţi post-electorale prin care se cer capetele unor camarazi.

Să nu credem nicio clipă că, atât Oprescu, cât şi Stănescu nu au ce reproşa unor vedete politice care au făcut.. vendetă politică. Însă, deşi oltenii sunt consideraţi oameni aprigi, iuţi la mânie, de data aceasta tocmai ei dau lecţia corectă precucernicilor lideri ai PSD, amatori de jocuri de culise. Iar pentru opoziţia care tinde să devină putere, mesajul celor doi este de-a dreptul dezamăgitor. PSD Olt rămâne o grupare politică solidă, deschisă dialogului intern, capabilă să reziste.

Victoria de la Sltina este o… victorie

După victoria modestă la prima vedere obţinută în faţa ACL-ului, la Slatina, de „doar” şase procente, în eterul politicii oltene, nişte bocitoare s-au grăbit să spună că avem de-a face cu un început al… sfârşitului. Că social-democraţia din municipiul reşedinţă de judeţ are o problemă. Explicaţia pertinentă la această necunoscută cu personaje cunoscute a fost dată joi, 20 noimebrie 2014, de Marius Oprescu, preşedintele Organizaţiei Slatina. Acesta a ţinut să poziţioneze la locul corect în scorurile obţinute la nivel de organizaţii municipale din municipiile reşedinţă de judeţ, pe cea de la Slatina. Practic, din această perspectivă, conform lui Oprescu, Slatina e în vârful unei statistici favorabile PSD. Chiar şi după un tsunami nemaîntânit până acum în ecuaţia electorală din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.