Acasă Politic Epistole pentru omologii lui Ponta Marian Jean Marinescu, scrisori către premierii Franţei...

Epistole pentru omologii lui Ponta Marian Jean Marinescu, scrisori către premierii Franţei şi Italiei

327

Epistole pentru omologii lui Ponta

Marian Jean Marinescu, scrisori către premierii Franţei şi Italiei

Eurodeputatul Marian Jean Marinescu, ia atitudine în urma violenţelor care au avut loc în Franţa şi Italia în seara de 16 noiembrie, când românii din cele două ţări voiau să-şi exercite dreptul constituţional de a vota. Forţele de represiune fracenze şi italiene au procedat în mod extrem şi violent, gonindu-i pe români ca pe şobolani din faţa secţiilor de votare, după ce concetăţenii noştri stătuseră mai bine de 6 ore şi nu apucaseră să voteze până la închiderea secţiilor de votare.

Scrisori-protest

Drept urmare, Marian Jean Marinescu le-a trimis scrisori premierului Franţei, Manuel Valls şi premierului italian Matteo Renzi. Eurodeputatul le-a cerut premierilor să-i sancţioneze pe cei care sunt responsabili de modul barbar în care au fost alungaţi cetăţenii români din faţa secţiilor de vot din Italia şi Franţa.

În cele ce urmează, vă prezentăm conţinutul celor două scrisori:

„Domnule Prim Ministru al Italiei, Matteo Renzi,

Vă scriu în calitate de membru al Parlamentului European şi cetăţean al României cu drept de vot, drept fundamental înscris în Constituţia oricărui stat european.

Seara de 14 noiembrie v-aţi petrecut-o în Bucureşti, dând un interviu la un post de televiziune naţional, alături de premierul României, Victor Ponta, candidat la alegerile prezidenţiale ce urmau să aibă loc peste două zile. V-aţi anunţat în mai multe rânduri susţinerea faţă de acesta. Aţi spus în direct, referindu-vă la românii care trăiesc în Italia, că privirile trebuie îndreptate la provocările din viitor. «Noi trebuie să ne gândim nu numai la trecut, ci la provăcările care sunt pentru viitor. Ştim că o putem face împreuă şi sunt sigur că o vom face peste câteva zile, atunci când Victor va fi ales preşedintele României».

Ce voia să însemne acest lucru, domnule Prim Ministru? Ce doreaţi să faceţi împreună cu domnul Ponta în câteva zile? Cumva să alungaţi cu gaze lacrimogene cetăţenii români care doreau să-şi exercite dreptul la vot în Italia? Acei cetăţeni care au îndurat ore întregi frigul şi umilinţa unei organizări haotice pentru a-şi exprima o dată la câţiva ani opţiunea politică? Aşa înţelegeţi dumneavoastră că trebuie să faceţi faţă noilor provocări? Cu gaze lacrimogene?

Domnule Prim Ministru Matteo Renzi, vă rog să ne precizaţi, mie şi milioanelor de români care au privit stupefiaţi cum compatrioţii lor sunt alungaţi într-un mod barbar din faţa secţiilor de vot într-un stat membru al UE, cine este responsabil pentru acest lucru? Cine a dat acest ordin?

Cer insistent sancţionarea celor responsabili. În Europa secolului XXI aceste acte sunt inaccptabile şi nu există niciun fel de argument care să le susţină.

Vă mulţumesc!”

„Domnule Prim Ministru al Frantei, Manuel Valls,

Vă scriu în calitate de membru al Parlamentului European şi cetăţean al României cu drept de vot, drept fundamental înscris în Constituţia oricărui stat european.

Pe 16 noiembrie cetăţenii români din Franţa au mers la secţiile de vot din Paris pentru a-şi alege viitorul preşedinte. După ce au stat ore întregi la cozi kilometrice şi au îndurat frigul şi ploaia pentru a-şi exercita dreptul la vot, un drept fundamental prevăzut în orice Constituţie europeană, au fost alungaţi din faţa secţiilor de votare cu gaze lacrimogene.

Domnule Prim Ministru, vă rog să ne precizaţi, mie şi milioanelor de români care au privit stupefiaţi cum compatrioţii lor sunt alungaţi într-un mod barbar din faţa secţiilor de vot într-un stat membru al UE, cine este responsabil pentru acest lucru? Cine a dat acest ordin?

Cer insistent sancţionarea celor responsabili. În Europa secolului XXI aceste acte sunt inaccptabile şi nu există niciun fel de argument care să le susţină.

Vă mulţumesc!”

Articolul precedentNu trageţi în Prina! Nici în Oprescu!
Articolul următorPaul Stănescu nu trebuia să-i scrie lui Victor Ponta. Zicem şi noi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here