Acasă Politic După uciderea boxerului Cristi Gălbenuşe, senatorul Darius Vâlcov ia atitudine: cere demisia...

După uciderea boxerului Cristi Gălbenuşe, senatorul Darius Vâlcov ia atitudine: cere demisia comandantului Poliţiei Slatina

329

Printr-o scrisoare deschisă adresată comisar-şef Cătălin Florescu, comandantul Poliţiei Olt, senatorul Darius Vâlcov cere demisia demisia conducerii Poliţiei municipiului Slatina şi a comandantului acesteia, comisarul-şef Vasile Stoean. Chiar dacă aceste demisii nu ar readuce la viaţă pe nimeni, acestea ar fi un mesaj clar că instituţia amintitiă trebuie să aibă un aport substanţial în ordinea şi liniştea minicipiului Slatina

În continuare, vă prezentăm conţinutul scrisorii deschise:

„Demisia comandantului Poliţiei Slatina, un gest mai mult decât necesar!

Întreaga comunitate slătineană este consternată în aceste zile de moartea tragică a tânărului Cristian Mihăiţă Gălbenuşe. Dincolo de ceea ce vor stabili la finalul anchetei investigatorii acestei morţi violente, petrecută în dimineaţa zilei de sâmbătă, 12 iulie 2014, atunci când acesta a căzut răpus de cuţitul criminal al unui individ pornit pe scandal şi pe tulburarea ordinii publice, rămân câteva aspecte care se cuvin a fi rezolvate pentru ca Slatina să nu mai fie scena unor astfel de evenimente tragice.

În decursul ultimilor ani, printr-un efort progresiv şi susţinut, administraţia locală a investit în siguranţa cetăţenilor, în vederea asigurării unui climat de ordine şi linişte publică.

Unul dintre cele mai complete sisteme de supraveghere video în spaţiile publice funcţionează în municipiul Slatina. Scopul acestuia: limitarea cazurilor antisociale, asigurarea unui climat care să susţină garantarea libertăţii şi securităţii cetăţeneşti. Mai mult, în municipiul nostru, iluminatul public acoperă în totalitate spaţiile publice, iar investiţia într-un asemenea element de infrastructură se face tot pentru o viaţă liniştită.

Nu este un secret pentru nimeni că pe fondul austerităţii cu care se confruntă Poliţia Română, în constituirea patrulelor de noapte, Primăria municipiului Slatina pune constant la dispoziţie logistica şi efectivele umane în realizarea unor echipaje mixte între cele două structuri de pază şi ordine: cea din cadrul poliţiei municipale, cât şi cea din structura poliţiei locale. Toate aceste investiţii se fac pentru ca slătinenii să aibă o viaţă sigură, în care să nu existe situaţii limită, iar bunurile acestora să fie în permanenţă în siguranţă.

Din păcate, eforturile la care fac referire sunt anulate prin lipsa de fermitate, de atitudine profesională şi civică a ceea ce înseamnă astăzi structurile de comandă din cadrul Poliţiei municipiului Slatina.

Avem în centrul oraşului o piaţă valutară, acolo unde, pe lângă schimbul propriu-zis se înregistrează şi infracţiuni grave precum punerea în circulaţie de monedă falsă.

Mai mult, în Slatina s-au semnalat cazuri grave în care elevi minori, abia absolvenţi ai ciclului gimnazial, devin victime ale plasatorilor de droguri de mare risc.

Aceste aspecte, cât şi incidentele din ultima perioadă, când grupuri infracţionale au efectuat spargeri la locuinţele unor cetăţeni, arată că undeva în mecanismul care trebuie să asigure climatul de protecţie socială sigură, ceva nu funcţionează.

Identific zona nefuncţională în ceea ce se cheamă structura de conducere din cadrul Poliţiei municipiului Slatina, acolo unde, de la moartea tragică a tânărului Cristian Mihăiţă Gălbenuşe, până la celelalte aspecte inserate, nu s-a acţionat cu nimic în zona prevenirii acestor fapte şi atitudini antisociale.

Pe această cale, consider ca o primă măsură, aşteptată şi în spaţiul public, demisia conducerii Poliţiei municipiului Slatina, a comandantului acesteia, comisar-şef Vasile Stoean, chiar dacă viaţa unui tânăr, irosită într-un mod atât de cumplit şi de tragic, nu mai poate fi adusă înapoi!

Un gest de onoare se cuvine a fi făcut pentru a îndrepta o structură deficitară, dominată de o serie de carenţe profesionale!”

5 COMENTARII

  1. Mai util ar fi fost sa le interzica accesul in oras rromilor de „jos din vale” pentru ca in ultima perioada sunt peste tot. Daca MIhaita a murit, nu inseamna ca a fost singurul in conflict cu ei. Putea sa moara oricare din cei batuti de acestia in ultimele luni. Mai bine s-ar lua masuri impotriva acestora. Nu sa decida domnul Valcov cine va fi la conducerea Politiei Slatina si cine nu.

  2. Are dreptate D.Valcov , politistii stau la panda doar sa dea amenzi pentru nimicuri( truse medicale expirate, stationare etc) dar sa faca ceva in folosul cetatenilor nici vorba, uita din banii cui sunt platiti, in nici un caz din banii tiganilor (unora oferindu-le protectie).. deci e nevoie de o schimbare in structura conducerii Poliţiei Municipiului Slatina.

  3. Mai introduce-ti o demisie … a celui de il tine in brate pe Comisarul Sef , care sta in umbra si coordoneaza tot , asta poate e doar un papagal , iar rromii ” de vale ” sau de ” stana ” care dreacu’ or fi ca nu ii cunosc da-ti cu ciocanul in ei cu cate 3-4 ani cu executare , asa de vara !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.