Acasă Politic Andreea Paul: „Guvernul actual nu acordă atenţia care se cuvine economiei circulare!”

Andreea Paul: „Guvernul actual nu acordă atenţia care se cuvine economiei circulare!”

350

Andreea Paul, prim-vicepreşedinte PDL şi ministru al Economiei în  Guvernul Alternativă al PDL este de părere că România ratează o oportunitate foarte importantă de a crea noi locuri de muncă şi a genera creştere economică prin ignorarea economiei circulare. Aceasta susţin  că Guvernul Ponta nu vine cu nicio soluţie în acest sens.

“Din păcate, în România ultimilor 25 de ani s-a vorbit mult prea puţin  despre rolul economiei circulare care înseamnă reutilizarea, renovarea şi reciclarea materialelor şi a produselor. Ceea ce este considerat „deşeu” devine resursă. România reciclează şi transformă în compost numai 1% din deşeuri, faţă de media europeană de 42%.

Materialele reciclate sunt mai ieftine decât materiile prime şi contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi diminuează dependenţa de importurile de materii prime. România nu poate ignora această oportunitate de creare de locuri de muncă şi de dezvoltare economică. Nici nu poate rămâne în afara trendului european de creştere a eficienţei resurselor prin reutilizare şi reciclare. Nimeni din Guvernul actual nu acordă însă atenţia care se cuvine economiei circulare.

De aceea, PDL, PNL și Fundaţia Konrad Adenauer supun dezbaterii publice o serie de 5 măsuri care au menirea de a sprijini economia circulară şi industriile verzi în vederea dezvoltării şi a valorificării potenţialului pe care îl are în România”, a declarat deputatul PDL.

Dezbaterea „Urgenţele industriilor verzi”, organizată de către Guvernul Alternativă al PDL în colaborare cu PNL și cu Fundația Konrad Adenauer are loc luni, 14 iulie, ora 16:00, la Hotel Intercontinental, Sala Ronda, Bd. Nicolae Bălcescu nr. 4, Sector 1 Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.