Acasă Politic Marian Jean Marinescu, candidatul oltenilor!

Marian Jean Marinescu, candidatul oltenilor!

236

Ca români, avem 14 motive de mândrie că suntem reprezentați de Marian Jean Marinescu în Parlamentul European. Ca olteni, avem 14 motive să votăm un oltean de-al nostru să-și continue munca în Parlamentul European. Ca alegători, avem 14 motive întemeiate să votăm un europarlamentar care și-a făcut bine treaba în Parlamentul European.
Iată care sunt cele 14 motive pentru votul oltenilor din 25 mai 2014:
 
1.      A luptat pentru banii României, salvând peste 100.000 locuri de muncă
Marian Jean Marinescu a contribuit la extinderea pentru România a perioadei de folosire a banilor alocați de către Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă noi proiecte, noi locuri de muncă și noi oportunități pentru țara noastră.
Prin contribuția europarlamentarului PDL, s-au salvat miliarde de euro, fonduri europene care pot finanța peste 100.000 locuri de muncă în fiecare an.

2.      A asigurat fonduri pentru primul GPS european
Marian Jean Marinescu a stabilit cadrul legislativ pentru dezvoltarea sistemului Galileo, primul GPS european, precum și a sistemului  complemetar EGNOS: servicii pentru cetățeni și avantaje economice pentru Uniunea Europeană în ansamblu.
Beneficiile acestor sisteme sunt estimate la o valoare de circa 70 de miliarde de euro. Aplicațiile sistemului vor crea sute de mii de locuri de muncă în numeroase domenii, impulsionând creșterea economică în România și Europa.

3.      A luptat pentru o Europă fără granițe aeriene
Marian Jean Marinescu a fost de două ori raportor pentru ”Cerul Unic European”, inițiativă care scurtează timpul de zbor, micșorează costurile transportatorilor și prețul biletelor de avion.

4.      A contribuit la noile drepturi pentru pasageri
Marian Jean Marinescu a contribuit la consolidarea drepturilor fundamentale ale călătorilor pe toate modurile de transport.
În prezent, milioane de europeni se pot deplasa la nivelul întregii Europe știind că sunt protejați de drepturi globale ale pasagerilor, indiferent de locul și de modul în care călătoresc. Pasagerii se bucură acum de asistență, compensații sau chiar rambursarea prețului biletelor în cazul unor evenimente neplăcutem precum întârzierile, pierderea sau deteriorarea bagajelor.

5.      A adus România mai aproape de Europa
Marian Jean Marinescu a introdus pe harta rețelelor de transport europene trasee noi de autostradă și de cale ferată care conectează regiunile României cu Europa.
Este vorba despre Iași și Suceava, legate de Târgu Mureș și de Sebeș, București-Craiova-Calafat-Vidin și mai departe, către Timișoara. Fără intervenția europarlamentarului PDL, aceste trasee de transport nu ar fi fost incluse în propunerea Comisiei Europene.

6.      S-a preocupat de dezvoltarea regiunii Dunării
Marian Jean Marinescu a inițiat și a coordonat grupul de lucru al PPE pentru ”Strategia Dunării”, destinată dezvoltării economice și sociale a macro-regiunii dunărene, cu impact direct asupra României.
Din rolul de coordonator, Marian Jean Marinescu a susținut transformarea Dunării într-o cale de transport eficientă și sigură, într-un mediu curat și protejat de inundații.

7.      A susținut intrarea României în Schengen
Parlamentul European a aprobat aderarea României la spațiul Schengen. Marian Jean Marinescu a lucrat atât la această hotărâre, cât și la cererile repetate ale Parlamentului European către Consiliul European de a aproba intrarea României în Scengen.

8.      A luptat pentru ca basarabenii să nu mai aibă nevoie de viză
Marian Jean Marinescu a fost raportor PPE pentru regulamentul care a permis circulația fără viză în UE a cetățenilor din Republica Moldova. Acum, cetățenii moldoveni pot călători liber în Europa. Regimul liberalizat de vize va permite reîntregirea familiilor și va aduce beneficii economice întreprinzătorilor moldoveni.

9.      A negociat subvenții vitale pentru agricultură
Marian Jean Marinescu a condus grupul de lucru în Partidul Popular European în care s-au decis bugetul UE, politicile de coeziune și politica agricolă comună 2014-2020.
România are mai multe de căștigat decât în anii anteriori: programe europene, dezvoltare regională, creșterea subvenției pentru agricultori.

10.  A contribuit la îmbunătățirea transportului feroviar de marfă
Marian Jean Marinescu a fost raportorul Parlamentului European pentru regulamentul privind înființarea de noi coridoare de transport feroviar de marfă în Uniunea Europeană. Datorită acestui regulament, fluxul de trafic de mărfuri a fost facilitat prin eliminarea punctelor slabe, a blocajelor și prin creșterea fiabilității.

11.  A contribuit la consolidarea granițelor externe ale Europei
Marian Jean Marinescu a negociat un sprijin financiar în valoare de 2,76 miliarde de euro pentru măsuri de securizare a frontierelor externe ale Uniunii Europene. Din această sumă, România va primi un sprijin financiar de cel puțin 61 de milioane de euro.

12.  A apărat dreptul românilor la liberă circulație
Marian Jean Marinescu a apărat dreptul românilor de a circula liber în Uniunea Europeană și înainte, și după eliminarea restricțiilor pe piața europeană a muncii, la sfârșitul anului 2013. În 2014, a inițiat o dezbatere și a fost co-autorul unei rezoluții a Parlamentului European pe acest subiect, cerând ca discuțiile absurde din Marea Britanie și alte țări cu privire la libera circulație să înceteze.

13.  A fost mereu aproape de românii de peste Prut
Marian Jean Marinescu s-a preocupat întotdeauna de situația românilor din Republica Moldova, atât cu ocazia alegerilor din 2009, cât și ca raportor pentru regimul de vize în UE.
Eurodeputatul PDL  a susținut toate acțiunile pro-Europa ale Republicii Moldova: a fost de raportor, de două ori, pentru propunerile de facilitare și apoi de eliminare a vizelor de călătorie pentru cetățenii moldoveni.

14.  A promovat cu mândrie România
Marian Jean Marinescu a adus arta încondeierii ouălor și colindul românesc la Strasbourg, o replică a avionului lui Coandă și Masa Tăcerii la Parlamentul European, a dansat hora Micii Uniri la Bruxelles alături de românii de peste Dunăre și Prut.
Fie că a fost vorba de Paște, de 1 Decembrie, de Crăciun sau de ziua Micii Uniri, Marian Jean Marinescu a știut să promoveze tradițiile și obiceiurile românești în inima Europei, iar inițiativele sale nu au rămas fără ecou.
 
După opt ani de muncă și realizări în Parlamentul European, Marian Jean Marinescu a fost desemnat Europarlamentarul Anului 2014. Marian Jean Marinescu, vicepreşedinte al grupului PPE, este singurul europarlamentar român care a câștigat acest premiu în 2014.

Premiile „MEP Award”” sunt acordate anual membrilor Parlamentului European care s-au remarcat prin activitatea lor.
Marian Jean Marinescu este singurul oltean aflat pe o poziție eligibilă pe listele partidelor care participă la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.
Și cum sângele apă nu se face, oltenii votează unul de-al lor în Parlamentul European. Din 14 motive întemeiate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.