Acasă Politic Cronică parlamentară despre ai noştri

Cronică parlamentară despre ai noştri

106

Deputaţii Dumitru Niculescu şi Luminiţa Adam propun:
Titluri Naţionale pentru valorile româneşti

Frumoasa noastră mioritică patrie este recunoscută în lume nu numai că este un popor de etnici cu apucături urăte, aşa cum ne consideră englezii, ci pentru că are un adevărat tezaur, un adevărat cufăr al culturii în care zac mai uitate, mai reamintite, valori inestimabile pe care multe popoare nu le au, fiind sărace în cultură, deci sărace ca şi popor, căci popor bogat este acela care are cultură. România, fosta Dacie, fosta Ţară Românească, fosta Republică Socialistă, actuală Republică USD-istă, este una dintre ţătile cu cel mai mare tezaur cultural, format din moşteniri dacice, personalităţi şi monumente – adevărate bijuterii arhitectonice sau statui pe care nici Dumnezeu nu le-ar sculpta atât de bine.

În acest sens, deputaţii PP-DD, Dumitru Niculescu şi Luminiţa Adam, alături de alţi deputaţi din grupul parlamentar de care aparţin şi un deputat liberal, au iniţiat un proict de lege prin care se doreşte instituirea unui cadrul legal privind acordarea Titlului Naţional.
Dacă propunerea legislativă ar deveni lege, mai mulţi reprezentanţi ai culturii şi artei româneşti ar urma să primească Titluri Naţionale, care le-ar aduce avantaje cum ar fi: scutirea de impozit la salariu şi/sau la pensie. Titlurile Naţionale se împart în trei categorii, după cum arată expunerea de motive a parlamentarilor iniţiatori:
– Titlul Naţional de Senior al: culturii, ştiinţei, sportului şi mass-mediei (250 de locuri pe an);
– Titlul Naţional de Maestru Naţional al culturii, ştiinţei, sportului şi mass-mediei (900 de locuri pe an);
– Titlul Naţional de Magistru Emerit pentru Management în cultură, ştiinţă, sport şi mass-media (350 de locuri pe an);

Se pare că parrlamentarii au uitat de mult-râvnitul titlu de „Artist al Poporului”, cândva oferit celor care participau artistic la menţinerea vibrantă a unei propagande născute de cultul personalităţii primului tovarăş al poporului, cel de la Scorniceştiul de altădată.


Senatorul Vâlcov propune modificarea Legii societăţilor
Capitalul social al unui SRL nu poate fi mai mic de 2.000 lei

Senatorul Colegiului 1, Darius Vâlcov, este iniţiatorul unui proiect de lege ce are ca scop completarea şi modificarea Legii societăţilor 31/1990.

Ţinând cont că limita capitalului social de 200 lei nu a fost modificată de multă vreme, senatorul vine cu propunerea majorării limitei inferioare a capitalului subscris la suma de 2.000 lei. Un alt motiv pentru modificare ar fi mărirea gradului de responsabilitate a asociaţiilor în societăţi cu raspundere limitată în virtutea art. 3, alin. 3 din Legea societăţilor nr. 31/1990, care prevede următoarele: „acţionarii, asociaţii comanditari, precum şi asociaţii în societatea cu răspundere limitată răspund numai până la concurenţa capitalului social subscris”.

La articolul 11, senatorul, alături de alţi colegi de partid din Senat, propune următorul text pentru legea în cauză: „Art 11, alin (1) Capitalul social al unei societăţi cu răspundere limitată nu poate fi mai mic de 2.000 lei şi se divide în părţi egale, care nu pot fi mai mici de 20 lei”.

Senatorul a inaintat această propunere legislativă spre dezbatere şi adoptare în regim de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.