Acasă Politic Nu-i păcăleală de 1 aprilie, Guvernul Ponta III vine cu scumpiri

Nu-i păcăleală de 1 aprilie, Guvernul Ponta III vine cu scumpiri

44

Guvernul Ponta a suferit mici schimbări de trupe, un partid nou a venit la guvernare. Îl ştiti, e acel partid care impune şi ameninţă mereu că iese de la guvernare dacă nu se face ce au cerut, deşi ei niciodată nu au venit cu zestre de la părinţi, acel UDMR. Peste două luni, se împlinesc sau se comemorează doi ani de când doctorul Victor Viorel Ponta este la cârma Executivului României, cu zeci şi zeci de miniştri, unii cu aceeaşi problemă cu a lui, una cronică. Acum, e vremea ca guvernul Ponta numărul 3 să-şi arate colţii, nişte colţi care înfipţi în gâtul cetăţenilor, lasă urme şi dureri poate greu de dus de un popor încercat de multă vreme. Singurele surprize de care guvernele lui Ponta au fost capabile, au fost legate de…. Aţi ghicit: scumpiri. Dacă e pre creştere, atunci doar măririle preţurilor şi ale taxelor să fie. De ce ar fi mărirea salariilor sau a pensiilor, de ce ar fi scăderea şomajului şi oferirea de 1.000.000 de locuri de muncă, promise cândva acum câţiva ani? Guvernul Ponta este aşa cum a zis şi senatoarea , cea care a ţinut post 70 de zile şi s-a mântuit, Cristiana Anghel, care a zis că totul va fi şi mai rău. Şi se referea la modul în care USL a înţeles că aşa se poate conduce o ţară.

Peste patria-mamă în care cu toţii încă mai locuim se va abate un val mare de scumpiri şi de măriri de taxe şi impozite. Cap de listă, pe agenda în care îşi notează Ponta realizările Ponta, se află combustibilii. Este vorba despre preţuri mai mari pe litrul de benzină şi motorină, după introducerea celebrei taxe de 7 eurocenţi. Astfel, preţul unui litru de motorină va ajunge de la circa 6 lei, în prezent, la 6,5 lei, iar cel de benzină va costa, în medie, 6,2 lei pe litru. 1 aprilie mai vine şi cu majorarea preţului la gaze, atât pentru firme, cât şi pentru populaţie. Tarifele vor creşte cu 2% pentru populaţie, iar cu 5% pentru companii. Şi energia electrică se va scumpi de la 1 aprilie, cu o majorare de 1% pentru consumatorii casnici. Aceste creşteri de preţuri vor genera scumpiri scumpiri ale tuturor produselor comercializate în România, inclusiv alimente, haine şi altele.
Pe lângă acestea, se anunţă scumpiri şi în mijloc de vară şi de toamnă. Astfel, românii vor mai fi siliţi să suporte măsurile pentru redresarea economiei româneşti şi în luna iulie, dar şi în luna octombrie din acest an.
Fumătorii vor fi „arşi” la buzunare de scumpirea armelor care îi ţin sub control: ţigările se vor scumpi cu 0,3-0,5 lei pe pachet, după ce acciza s-a majorat de la 81,78 euro/1.000 ţigarete la 84,37 euro/1.000 ţigarete.
„Se observă o scădere a procentului accizei ad valorem, raportată la preţul de vânzare cu amănuntul şi o creştere a nivelului accizei specifice – componentă fixă a accizei totale, ceea ce este în concordanţă cu principiul consolidării fiscale, fapt care asigură un nivel de colectare a veniturilor la buget mai ridicat şi fix, indiferent de preţ”, se precizează în proiectului de Hotărâre de Guvern.
Pe vremuri, un guvern ce avea în frunte un pesedist, scumpirile erau altfel. Creşteau preţurile, dar se mai punea ceva şi la salarii şi la pensii, iar ţara nu era atât de instabilă aşa cum este sub conducerea premierului şcolit în structurile Walt Disney.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.