Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

104

Din nou, Gheorghe Anghel

Fostul  primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, alături de fostul director al IGO SA din aceeaşi localitate, Stelian Veselin, au ajuns din nou după gratii, în urma unei decizii a instanţei de fond. Situaţia, în consecinţă, vine în urma unor alte capete de acuzare reţinute în sarcina celui ce a condus Caracalul atâţia ani. E vorba de nişte decontări presupus a fi ilicite, pentru susţinerea unei echipe de fotbal din localitate. Prejudiciul reţinut în această cauză este imens, iar unui om cum este Anghel i-ar trebui vreo câteva sute de ani pentru a aloca,  lună de lună, pensia în vederea achitării daunei reţinute în sarcina sa. Până la urmă, Gheorghe Anghel se dovedeşte a fi tare de inimă, iar, din păcate, la 67 de ani, bătrâneţile sale nu sunt deloc liniştite…

Cresc salariile primarilor

O iniţiativă legislativă susţinută şi promovată de către senatorul Darius Vâlcov e pe cale să devină act normativ, imediat după ce va fi promulgată de către preşedintele României. Primarilor din mediul rural, îndeosebi, le vor creşte lefurile într-un procend semnificativ. Vestea e bună, dar e amplu interpretată. Căci, la nivelul autorităţilor locale, acolo unde primarii sunt şefi de club, vor rămâne mai departe angajaţi care câştigă cu puţin peste echivalentul a o sută de euro pe lună. O decizie care să-i privească şi pe ei va fi foarte greu de luat, atâta timp cât de numărătoarea voturilor, la final de campanie electorală, principalii responsabili sunt primarii şi nu mărunţii funcţionari.

Aliman, în miezul unei diversiuni

Deveselu e din nou pe hartă. Şi nu din motive ce ţin de implementarea scutului antirachetă. Pur şi simplu, acum vreo câteva zile, o localnică, aflată cu treburi la primarul localităţii, a intrat în centrul atenţiei opiniei publice, după ce, aşa cum spune ea, ar fi fost agresată de către edilul Ion Aliman. Femeia spune una, arată chiar şi nişte vânătăi în acest sens, iar edilul localităţii se apără şi dă vina pe unele stări confuze pe care le are, uneori, cea care îl acuză pe el acum de toate relele pământului. Cazul urmează să fie cercetat, iar o concluzie finală va fi pusă abia după ce organele se vor implica şi vor face toate cercetările în această întâmplare nemaivăzută şi nemaiauzită într-o localitate despre a cărei existenţă ştie chiar şi preşedintele Americii, Barack Obama.

E gata! S-a rupt!

Anunţul a fost făcut marţi seară de către Crin Antonescu, preşedintele Senatului. Liberalismul din România a terminat-o cu socialiştii şi intră în opoziţie. Regimul lui Băsescu nu mai este prioritate naţională. Numai că, la Olt, sunt pe cale să-şi piardă locurile de muncă, bugetate din bani publici, o seamă de domni, doamne şi oameni ce au ajuns acolo pe motiv de alianţă politică. Lista nu e deloc scurtă. Pe ea se regăsesc nume, oameni şi drame personale. În drum spre casă, din capitală, sunt deja Ionuţ Cotarcea, Sorin Ghiţă, de la Ministerul Transporturilor, Gigel Ştirbu de la Ministerul Culturii, iar pe plan local, din fruntea unor instituţii, acolo unde unii chiar şi-au făcut treaba, merg în şomaj doar cei care au dreptul legal, următoarele nume: Cătălin Rotea, Dan Stana, Olimpia Medaru, Marian Anghel, Ion Anuţa, Florin Homoreanu, Ortanţa Ciobanu, Ion Costel Moisescu, Ioan Ciugulea şi câţi or mai fi…

Un prefect, acolo unde este nevoie de el…

Chit că-i pe cale să-şi înceteze mandatul, căci Emil Marinescu a fost văzut deja dând ture de încălzire în jurul Prefecturii Olt, Cătălin Rotea face până la capăt lucrurile, aşa cum trebuie să le stea. Acum vreo câteva zile, demnitarul oltean a mers personal la Rusăneşti pentru a vedea cum au ajuns unii să ia pentru ei, spre folosinţă personală, islazul comunal. E drept, acaparatorii au de partea lor legea care permite asociaţiei crescătorilor de animale să folosească suprafeţe de păşune în exclusivitate. Pe de altă parte, la Rusăneşti este o criză profundă de comunicare între autorităţi şi ceilalţi cetăţeni. O criză pe care Rotea îşi asumă să o rezolve, una datorată, în mare parte, primarului Alexandru Chirea, un edil care nu vrea să înţeleagă că această localitate nu-i aparţine lui şi celor pe care vrea să-i promoveze prin jocuri de scenă, fără ca oamenii să înţeleagă că de fapt islazul comunal nu este o extensie la moşia sa personală.

La Corabia, există TSD

Stânga din România, atunci când este la putere, doarme un somn dulce al raţiunii care domină mintea celor ce cred că puterea este făcută să dea privilegii şi avantaje unora şi altora. În mare parte, aşa stau lucrurile şi la Olt. Pe partea stângă, cu ocazia sărbătorii de Dragobete, cam singurii care au creat un eveniment sunt tinerii socialişti de la Corabia. Cei care au vrut să se căsătorească pentru o zi au beneficiat de suportul organizatoric al echipei de la TSD Corabia, de la care au primit paşapoarte de valabilitate, un fel de certificate de căsătorie, pe lângă dulciuri şi baloane roşii. Important e că oamenii s-au mişcat, dar este de neînţeles de ce băieţii veseli din alte structuri politice au ignorat evenimentul în cauză…

FC Olt a bătut tot în amicale. Atenţie la oboseală!

Divizionara de ligă secundă a Slatinei, FC Olt, e la capătul unui stagiu de pregătire excepţional. În partidele amicale, slătinenii au bătut tot: şi echipele adverse, şi arbitrii, dacă nu or mai bate cumva şi la ora la care citiţi aceste rânduri tot ce le iese în cale. Mai mult, returul de campionat, la prima vedere, se anunţă extrem de promiţător. Însă, e posibil ca din cauza efortului foarte mare făcut în această perioadă, slătinenii să facă o cădere de calciu sau de alte substanţe, iar jucătorilor în cauză să li se pună cârcei la articulaţiile pe care ei le folosesc atunci când trag la poartă. N-ar fi o premieră pentru fotbalul oltean ca la început de campionat să se înregistreze astfel de situaţii în care rezultatele slabe să fie puse pe seama incapacităţii fizice. Se înregistrează situaţii de acest gen şi la case mult mai mari…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.