Un pas mic pentru Marin Bobeş, unul mare pentru opoziţia de la Olt
Fost preşedinte al PD Olt, fost senator, fost deputat, fost lider al opoziţiei unite din 2004, de pe vremea când Alianţa „DA” era formată din dreapta cu dreapta, Marin Bobeş se întoarce. Nu chiar ca actorul principal din Terminator, ci ca un om cu maturitate şi experienţă, capabil să pună umărul la reconstrucţia alternativei la actuala putere. În acest sens, acesta s-a alăturat, oficial, în spaţiul public, Mişcării Populare din judeţul Olt. Acolo unde va activa în perioda imediat următoare. Pasul a fost făcut greu, dar important este că a fost făcut. În consecinţă, proiectul politic – Mişcarea Populară îl cuprinde la Olt şi pe Marin Bobeş…
Drumul e ieftin, gestul este frumos, dar lucrarea e proastă rău…
Miracolul de la Milcov nu e nici măcar o minune mică. După ce Consiliul Judeţean Olt a decis să se milostivească de locuitorii ce merg la Prooroci şi le-a asfaltat nişte metri plus câţiva centimetri, din cel mai prost drum judeţean, oamenii au început să vadă şi partea cu maimuţe. Tronsoanele respective sunt lucrate prost rău de specialiştii de la Olt Drum. Chiar şi cele mai bengoase maşini, cu un sistem de amortizoare performant, ţopăie pe porţiunile asfaltate de ai zice că sunt canguri rătăciţi prin comuna condusă de doctorul Eugen Cârjan. Şi, uite aşa, ceea ce s-a dorit a fi o investiţie în folosul comunităţii e o bătaie de joc la adresa normelor de lucru în construcţii…
Parlamentarii PSD s-au întâlnit cu investitorii olteni. Să schimbe comisionul?
Vineri, într-o atmosferă tainică, departe de ochii vigilenţi ai presei oltene, care vede şi ea ce e de văzut şi nimic mai mult în această economie de piaţă, la Consiliul Judeţean Olt, în sala „Europa”, făcută de Marin Ionică cu Vlad Construct, acum vreo zece ani, a avut loc o şedinţă deosebită. Parlamentarii puterii oltene s-au întâlnit cu unii dintre investitorii din judeţul Olt pentru a discuta probleme de interes specific. Având în vedere faptul că discuţiile au avut loc în spatele unor uşi închise, iar despre rezultat gazdele nu au transmis nici un mesaj, se poate presupune că acolo s-a discutat recorelarea comisionului pe care-l acordă cei care vor să muncească cu bani mulţi de la stat în diverse domenii de activitate.
Vadim a câştigat procesul! Vasile Popa se întoarce la PRM Olt?
Acum vreo câteva zile, instanţa de la Tribunalul Bucureşti a admis cererea europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor de a se întoarce la şefia Partidului România Mare. Formaţiune pe care tribunul a înfiinţat-o acum vreo două decenii şi ceva, partid de pe urma căruia, şi în ţară şi la Olt, mulţi au devenit viteji şi au dus-o bine. În consecinţă, dacă şi ultima cale de atac va confirma sentinţa instanţei de fond, prin titlu definitiv şi irevocabil, toate structurile din teritoriu, fidele lui Vadim, vor fi reactivate. Aşa se va întâmpla şi cu Vasile Popa, cel care a fost preşedinte la organizaţia Olt a PRM. Rămâne de văzut ce va stabili instanţa! Altfel, nici o şansă…
Cornel Ionescu, primarul de la Schitu, victima unui proverb românesc…
Povestea este ciudată, iar modul cum este prezentată arată de parcă ai crede că primarul comunei Schitu, gospodarul Cornel Ionescu, a săvârşit nu ştiu ce faptă gravă la adresa umanităţii sau nu ştiu ce genocid îndreptat împotriva ecosistemului planetar. Practic, edilul în cauză, în limitele conferite de lege, a acceptat, a semnat în consecinţă, angajarea soţiei fiului său, nu pe un post inventat, ci pe unul vacant în cadrul administraţiei locale. O lege proastă, o Agenţie Naţională de Integritate, care e greu de înţeles atunci când emite judecăţi de valoare doar pentru unii, îl pun pe primarul de la Schitu pe drumuri. La ANI şi la Parchet. Mai mult decât atât, soluţiile promovate în situaţii de genul acesta sunt tragic-comice. Adică, pentru a respecta legea, fiul primarului ar fi trebuit să divorţeze de nevasta lui ca să nu producă nişte conflicte de interese?
Cu Loganul la paradă şi cu mult vin fiert
La Slatina, de 1 decembrie, anul acesta, n-a fost nimic senzaţional. Informarea cetăţenească putea fi făcută de astă-vară, folosind termenii de acum un an. În plus, două fetiţe care au recitat, la microfon, mesaje patriotice, în timp ce oficialilor olteni le tremurau picioarele, nu de emoţii din lipsă de izmene, şi o paradă a maşinilor de luptă din dotarea aparatului represiv de stat. Cel mai tare autovehicul a fost un Logan al Poliţiei Locale pe care cei ce l-au privit s-au întrebat cum de are inspecţia tehnică la zi având în vedere existenţa unor pete de rugină masive şi în plină expansiune pe aripa dreaptă spate, acolo unde maşina în cauză fusese probabil lovită şi reparată prost de către depanatorul agreat de instrumentul poliţienesc. În rest, vinul a fost fiert, nici nu se putea altfel, poporul a mâncat fasole şi cârnaţi, iar cei mari au savurat, într-un cadru privat, bucatele lor, departe de cei care nu au nimic de votat anul acesta.
Nicolae Drăghici e la Cultură, Culte şi Patrimoniu
Profesor de limba-română, autor al unor cărţi de versuri pe care i le cumpărau elevii ce aveau nevoie de rime şi note, Nicolae Drăghici a fost uns politic de către Gigel Ştirbu la conducerea Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Olt, instituţie subordonată ministrului lunetă, trompeta de la Antena3, Daniel Barbu. În consecinţă, urmare a acestei înscăunări, fostul şef al Inspectoratului Şcolar judeţean Olt, are din nou funcţie, secretară, şofer la scară şi alte privilegii anexe cum ar fi: bonuri de benzină, diurnă, consumabile la birou şi acasă, toate după urma prea-răspopitului Gigel Ştirbu, preşedintele PNL Olt, un fel de şef al agenţiei de plasare a liberalilor care îşi caută serviciu la stat.
Ziua, în amiaza mare, au spart casa familiei Brătoi
Familia medicilor Brătoi, tată, mamă şi fiu, specialişti în psihiatrie, ORL şi… psihiatrie, deţine în Slatina, pe strada Ionaşcu, într-una din cele mai intens zone circulate din municipiu o casă de locuit. Imobilul în cauză, acum vreo câteva zile, a fost prădat de hoţi. Ziua, în amiaza mare. Incredibila situaţie s-a petrecut cu puţin peste orele 9.00, imediat după ce oamenii au plecat la muncă. Valoarea prejudiciului, bunurile sustrase, modul de acţiune al făptuitorilor formează deja o cauză instrumentată de către poliţiştii slătineni. Cazul este ţinut departe de ochii mediei, iar dacă la început cercetările păreau că duc pe o pistă favorabilă depistării autorilor, între timp lucrurile s-au împotmolit.
FC Olt e ca Steaua. De ce?
Analiştii care comentează fotbalul românesc la nivel înalt au văzut o găurică în paradis. Pe respectiva fantă de inteligenţă se vede seria de lungi egaluri făcut de Steaua Bucureşti în Liga Întâi şi Cupa Campionilor. Numai că, deontologii din studiourile de emisie-recepţie din capitală au uitat să vadă şi egalurile profunde pe care le înregistrează, pe linie, FC Olt din Slatina. În faţa acestei similitudini, rămâne doar întrebarea: cine pe cine a copiat întâia oară? Care nu e obligatoriu să-şi găsească răspunsul… Mai trebuie amintit doar atât: egalul din ultima etapă al slătinenilor s-a produs în deplasarea de la Bistriţa, acolo unde oltenii au terminat la fel ca gazdele: cu zero pe linie.