Acasă Politic Dumitru Niculescu îl întreabă pe Daniel Barbu de situaţia căminelor culturale

Dumitru Niculescu îl întreabă pe Daniel Barbu de situaţia căminelor culturale

76

De curând, Dumitru Niculescu, deputat PPDD, i-a adresat o întrebare ministrului Culturii, Daniel Barbu. Deputatul se interesează de situaţia căminelor culturale din judeţul Olt.

În judeţul Olt, mai multe cămine culturale se află în paragină din cauza lipsei de interes din partea statului şi mai ales a ministerului Culturii.

Aceste instituţii locale de cultură prezintă interes pentru edilii locali, iar unele dintre ele au putut fi renovate. Însă programele de reabilitare sau de construire a unor noi edificii se opresc la finanţare. Există o problemă şi cu conducerea acestor instituţii, care nu au directori sau referenţi, ci sunt delegaţi oameni din staff-ul primarului.

Deputatul se adresează ministrului Culturii, Daniel Barbu, cu o întrebare scurtă şi la obiect, la care aşteaptă un răspuns:

„Domnule ministru, dacă aţi alocat din bugetul ministerului pe care îl conduceţi vreun leu pentru vreun cămin cultural din mediul rural, care este punctul dumneavoastră de vedere pe această temă, ce soluţie are Ministerul Culturii sau, la ţară, tot înapoiaţi trebuie să rămânem într-o Româniea integrată în UE?”

Articolul precedentDemocraţie cu baroni locali şi consilieri de figuraţie
Articolul următor7 zile în subsidiar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here