Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

203

Războiul energiilor inutile în consiliul de la Coloneşti

Au pesediştii olteni motivele lor să fie supăraţi pe fostul deputat Nicolae Stan, fost cândva şi primar la Coloneşti. Pe de altă parte, şi acesta are argumente de partea sa atunci când înjură social-democraţia. Culmea e că fiecare parte are dreptate, iar dacă niciodată nu vor ajunge la masa dialogului, concluzia şi-o trage fiecare, pe persoană fizică! Ca la Vanghelie. Însă, din acest război al nervilor este păcat ca la mijloc să fie pus Consiliul Local din Coloneşti, cel care e în curs de desfiinţare, iar prin efectul acestei decizii se transmite o stare ciudată şi la nivelul comunităţii, acolo unde oamenii simpli vor să ştie de ce toate acestea se întâmplă în localitatea lor. Una unde, până mai ieri, se înregistrau cele mai mari producţii la voturi pe cap de persoană. Acum, la orizont, nişte alegeri anticipate, care nu folosesc nimănui…

N-a fost blat, dar aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple!

Cei care spun că există o prietenie între FC Olt Slatina şi pârâtura aia de echipă a Olguţei, primăriţa de la Craiova, s-or baza pe ceva. Sau, cine ştie. Însă, aici lucrurile nu sunt în regulă. În Craiova e doar o echipă alb-albastră, şi nu ar trebui mai multe… În ultima etapă, sâmbătă seara, pe Central, oltenii roşii de la Slatina au condus de prin minutul 4 cu 1-0, iar tot de atunci au avut un om în plus. Până la sfârşitul meciului. Au fost egalaţi prosteşte, într-un moment în care fundaşii plecaseră până la cabine să facă un duş, iar portarul slătinean se arunca după minge la un sfert de oră după ce aceasta fusese lovită cu capul de adversar, craiovenii au ratat un 11 metri, iar bara nu a fost eliminată, pentru ca într-un târziu să se întâmple 2-1. Ideea e că în a doua repriză slătinenii parcă au refuzat să atace, apărându-se de muşte, de furnici şi de ţânţari. De ce? Aceasta e întrebarea. Altfel, meciul ăsta a fost văzut de toată ţara…

Primăria Slatina investeşte în fete goale, toamna târziu

Municipalitatea din Slatina schimbă foaia. Pentru că în municipiul reşedinţă de judeţ nu prea mai e mare lucru de făcut, pentru că s-au terminat marile investiţii sau banii pentru ele, fără a pune la socoteală perimetrul Unităţii Militare de la Gară, administraţia municipală se reorientează. Aşa a avut loc sâmbătă, pe 26, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, o acţiune de promovare a fetelor frumoase din municipiu, în cadrul spectacolului „Miss Slatina 2013”. Ideea nu mai contează cui aparţine, dar, până la urmă, a ieşit cum a ieşit: o câştigătoare, mai multe premiante, pe diverse segmente lucrative, ca într-un spectacol similar susţinut de casele de prezentare private din domeniu. Cert, în urma acestui concurs, rămâne un singur lucru: Slatina are fete frumoase. Chiar dacă nu are investitori care să susţină proiecte de anvergură pentru cei care au nevoie de o ofertă serioasă din partea societăţii contemporane. Această acţiune s-ar fi bucurat de un public larg, dacă vremea ar fi permis ca evenimentul să se desfăşoare în aer liber. Însă, de vreo câteva mii de ani încoace, octombrie cade întotdeauna toamna…

Costinel Alecsandrescu, Mihaela Stana şi primarul de la Tufeni pe lângă Mişcarea Populară

Ipoteza potrivit căreia puterea de la Olt e dispusă să îngrijească gratuit opoziţia din judeţ, pentru ca aceasta să crească mare, să fie voinică şi sănătoasă, atât cât vrea stăpânul, nu e chiar o întâmplare… întâmplătoare. Spre exemplu, acum vreo câteva zile, trei personaje, doi şi o ea, Costinel Alecsandrescu – şef la Doina Oltului, acolo unde se promovează dansuri turceşti (sic!), Mihaela Stana – viceprimar la Slatina, din partea PC, deşi nu cunoaşte trei conservatori din Olt, şi Eugen Şotae – primarul de la Tufeni, au încercat să atenteze, printr-un concurs ciudat de împrejurări, de care nu ar fi străin Gelu Vişan, fost deputat PDL de la Dolj, conducerea Mişcării Populare din judeţul Olt. Altfel, Mişcarea Populară ar fi devenit şi la Olt ceea ce se încearcă prin toată Oltenia: o chestie mică ce stă pe lângă casa omului pesedist şi nu cere de mâncare, dar latră de pe pragul de la uşă. A pagubă şi a multă prostie…

Încep lucrările la Deveselu. Ei, şi! Ce-i cu asta?

Luni, în incinta bazei militare de la Deveselu, a avut loc o ceremonie fastuasă: lume multă, de la Slatina şi din capitală, oficiali cât cuprinde, discursuri comasate pe aceeaşi temă: începerea oficială a lucrărilor de amenajare a proiectului scutului antirachetă de la Deveselu. O afacere de vreo două sute de milioane de dolari, în urma căreia, dacă se vor produce o sută de locuri de muncă, pe lângă cele alocate operatorilor militari care vor veni din structurile NATO, îndeosebi din SUA. Pe scurt: din 2015, când va fi lucrarea gata, aici vor activa 24 de rachete, cică defensive, care ziua vor fi îndreptate spre bulgari, iar noaptea, când nu se uită nimeni, vor avea în obiectiv, fiecare câte o investiţie inamică, după cum urmează: Teatrul Balşoi, Piaţa Roşie, Aeroportul V.I. Lenin, Terminalele 12-63, Compania de Motorizate a marelui Stat Major Rus, dormitoarele conjugale de la Kremlin şi alte atracţii fatale pentru poporul american. Şi, dacă vreodată se va întâmpla ceva, evident, rachetele vor fi trimise spre ţinte, din greşeală.

„Zilele oraşului Piatra-Olt”. Ceva parcă nu a mai fost ca altădată…

A reuşit şi anul acesta, deşi la un moment dat părea că renunţă. Este vorba de demersul primarului Tudor Udrescu, de la Piatra-Olt, cel sub a cărui coordonare s-au desfăşurat „Zilele oraşului Piatra-Olt”. Având în vedere că patronul spiritual al comunităţii este Sf. Dimitrie, nici nu se putea un moment mai bun. În concluzie, pe 25 şi 26 octombrie, aici au venit oameni să se bucure: să admire tiribombe, maimuţe, căluşei şi alte lucruri specifice unui asemenea eveniment. Curioşi din fire, dornici să se dea în imagine, s-au aflat parlamentari de Olt, prefect, subprefect, demnitari de la Consiliul Judeţean Olt, care mai de care. La capătul manifestării a fost şi un foc de artificii, făcut de cine trebuie. Ideea e că anul acesta, în aer a fost o atmosferă uşor apăsătoare. Pentru mulţi e uşor de înţeles de ce…

Prefectu’ luptă! Birocraţia pare că cedează…

Cătălin Rotea se pare că nu stă degeaba la Prefectură. Sau, îşi încarcă, cu utilitate, timpul. În acest sens, urmare a unei iniţiative care îi aparţine, domnul în cauză a decis să analizeze situaţia şi fără să facă o comisie în acest sens. În consecinţă, prefectura şi vreo 18 instituţii publice au semnat un parteneriat privind reducerea birocraţiei. Aşa se face că o parte din documentele solicitate de către public vor fi eliberate spre petenţi, în timp util, mult mai scurt decât se întâmpla până acum. Culmea ar fi ca oamenii să primească răspuns la documentele solicitate, înainte ca aceştia să facă vreo solicitare în acest sens! De abia în acest caz, informaţia ar deveni o ştire senzaţională, mult mai tare pentru presa centrală decât accidentul în care o maşină a lovit o căruţă nesemnalizată…

Memorabil: Băsescu a dat la lopată. Sub ochii lui Prina şi ai lui Paul Stănescu

Ziua de luni, 28 octombrie, va rămâne în istoria judeţului Olt. Atunci, aproape toţi primarii olteni l-au înjurat, în cor, pe Aliman de la Deveselu, văzând cum acestuia îi aduc americanii saci de bani cu elicopterul, pentru dezvoltarea comunei. Tot atunci, la marginea comunei, în colţ cu islazul comunal, până să înceapă păşunea de capre, nişte băieţi care nu mai au ce face cu banii au venit să o pună de un scut care să-i apere pe localnici de nişte chestii. Totuşi, cel mai important moment al zilei este cel în care preşedintele României, Traian Băsescu, da la lopată alături de oficiali ai NATO. Totul sub supravegherea atentă a lui Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Minel Prina, primar la Slatina, şi chiar sub zâmbetul maliţios al lui Rotea de la Prefectura Olt. Nu-i aşa că nu oricând un şef de stat lucrează cu ziua pe plantaţia de scuturi din judeţul Olt?

Melania Renghea şi-a recunoscut fapta

În faţa completului de judecată de la Tribunalul Olt, condus de magistratul Gheorghe Biolan, Melania Renghea, poliţista cu povestea de astă-iarnă, care nu mai are nevoie de nici o prezentare, a recunoscut că ea este autoarea rănilor provocate colegului Gheorghe Barbu în seara aia de poveste care a zguduit România, deşi aici nu a existat nici o tentativă de viol. Pentru fapta reţinută în seama sa, femeia asta riscă ani grei de închisoare. Interesantă este cererea lui Gheorghe Barbu: Cine a instigat-o pe Melania la un asemenea gest? Iar dacă n-o exista instigare, atunci cred că mai e de lucru pe analiza discernământului acesteia în raport cu cauza cercetată. Pentru că un om sănătos, pe care nu-l strâng pantofii, nu reacţionează niciodată aşa…

Un accident mortal pentru care nu vin televiziunile de la Bucureşti…

În data de „27 octombrie 2013, ora 18.35, pe D.N.6 – E 70, pe raza municipiului Caracal, în afara localităţii, N. Ionuţ, de 19 ani, din municipiul Caracal, în timp ce conducea autoturismul din direcţia Caracal-Craiova, a accidentat mortal pe O. Gheorghe, de 45 ani, din aceeaşi localitate, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, şi i-au fost recoltate probe de sânge. În cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”. Aşa se arată în comunicatul oficial al Poliţiei Olt. Însă, pe seama cercetărilor care vor fi făcute în cauză nu vor veni care de televiziune de la Bucureşti şi echipe mixte de procurori de la Craiova. Mai departe, orice asemănare între cazuri şi personaje îi aparţine fiecărui cititor în parte…

Ziua porţilor deschise… la Tribunal

Se cheamă o coincidenţă. Una dintr-aia care se întâmplă rar. Vineri, atunci când nişte oameni din zona publică a judeţului Olt se aflau în centrul atenţiei, din cauza unei pricini care a escaladat fără posibilitatea de contro lîn câteva ore, având în centrul atenţiei pe Marius Oprescu – vicepreşedinte Consiliul Judeţean Olt, Andrei Iordache – manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, la Tribunalul Olt avea loc ziua porţilor deschise. Evenimentul susţinut de conducerea instituţiei a fost o reuşită. Una cu caracter informal pentru cei care au vrut să vadă mai mult decât se poate de obicei, din activitatea curentă a justiţiei din judeţul Olt. Una în care se pune, din ce în ce mai puţin, semnul întrebării în dreptul performanţelor curente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.