În cadrul conferinţei speciale de marţi, 24 septembrie a.c., adolescentul olimpic Ionuţ Bogdan Voinicu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, cu emoţie, dar cu multă mândrie, a relatat activităţile avute în cadrul Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată la Mysore, în India, în perioada 11-19 septembrie. La conferinţa de presă nu au lipsit părinţii olimpicului şi profesorii care l-au îndrumat pe acesta. (George PIŢULESCU)
În perioada 11-19 septembrie, alături de alţi elevi, Ionuţ Voinicu a făcut parte din lotul olimpic al României la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, care a avut loc la Mysore, în India. De acolo, tânărul a venit cu diplome şi medalii.
„A fost o experienţă unică, olimpiada în sine este una unică, pentru că se referă la Pământ, la procesele ce se petrec pe Pământ şi la cum putem evita distrugerea acestuia. India este un loc unic, cu o bogată cultură. Zona de sud, în care am fost, este o zonă mai bogată a Indiei, faţă de zona de nord. Testele au fost teoretice şi practice, la partea teoretică am avut două ore pentru geologie şi alte două pentru astronomie, atmostefă şi hidrosferă, iar la partea practică am fost împărţiţi în nouă grupe de câte 12 elevi”, a spus Ionuţ.
Printre cei prezenţi s-au aflat şi părinţii lui Ionuţ, care au declarat că doresc ca toţi părinţii să aibă un copil ca al lor, profesorii îndrumători, Aurelia Cotoşman, directorul colegiului şi profesor de geografie, Laura Moşteanu – profesor de chimie, Aurelia Monea – profesor de biologie şi Dumitru Combei – profesor de chimie.
Şefa învăţământului oltean s-a arătat bucuroasă de succesul lui Ionuţ şi al României la această olimpiadă şi consideră că acest lucru se datorează muncii în echipa formată din elev-profesori-părinţi:
„Eu, personal, sunt mândră că şcoala judeţului nostru este foarte bună şi acum avem certificarea”, a declarat Felicia Man, inspector şcolar general.
Ionut Voinicu a primit diplome şi o medalie de argint la olimpiada din India.