Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

71

Explozii şi cătuşe la Caracal

Dinamismul municipalităţii caracalene atinge cote maxime, iar aici, când se întâmplă ceva, se întâmplă aşa cum trebuie. Pe la început de noiembrie, mai precis vineri, 8, la o cârciumă din localitate, clătitele au fost mai flambate ca niciodată. Întreg restaurantul a sărit în aer, din cauza unei neglijenţe în manevrarea unui recipient cu gaz metan. Trei oameni au ajuns în spital, în stare destul de gravă, iar o ţară întreagă a văzut prostia unor oficianţi de la Ambulanţa din localitate, atunci când au scăpat un pacient de pe targă, în timp ce-l pregăteau pentru transportul la Bucureşti. Tot la Caracal, acum câteva zile, un procuror de la parchetul din localitate a fost surprins în timp ce lua nişte atenţii pentru a interveni pe lângă altcineva într-un dosar, în sensul de a schimba o încadrare asupra unor fapte. Toate acestea petrecute într-un municipiu unde, în mod normal, viaţa ar trebui să curgă liniştită.

Şoferul de pe ambulanţă, miza centrelor de permanenţă

În judeţul Olt, cum-necum funcţionează patru centre de permanenţă medicală: la Osica, la Dobroteasa, la Brastavăţu şi la Crîmpoia. Ele se vor a fi o zonă tampon între pacient şi Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului de la Slatina. O idee bună, ambiţioasă chiar, pusă în practică de către conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Olt. Un proiect care presupune şi o structură de personal auxiliar, pe lângă cei cu profil medical. Astfel, bătălia adevărată din cadrul acestor centre de permanenţă va fi, aşa cum s-a întâmplat de când este lumea sistemului medical, pentru posturile de şofer pe ambulanţă. Aici, în vederea ocupării acestora se vor da adevărate bătălii între cercurile concentrice de pile, cunoştinţe şi relaţii, aflate pe plan local, cât şi de la nivel judeţean. Pentru că ar fi culmea să crezi că examenul ar putea fi… un examen şi atât.

Semnul, da’ semnul ce vină avea?

În Slatina, camerele video de supraveghere produc filme memorabile. În acest sens, în oraşul în care ar trebui să plouă de trei ori pe săptămână, cum zice Minulescu, poetul de la noi, într-o noapte, un slătinean, cu profund simţ civic, ajutat probabil şi de starea vremurilor, s-a apucat să se bată parte-n parte cu un semn de circulaţie. Întrucât individul pe care-l cheamă „Cedează trecere” l-ar fi ofensat pe cel în cauză, pumnii şi picioarele au venit iminent. În această situaţie, indicatorul a răbdat ce a răbdat, până când, răsucindu-se, i-a aplicat oponentului una peste ceafă. Mai mult, trebuie consemnat şi faptul că replicile bătăuşului nu au avut răspuns pe măsură. Semn că în Slatina, indicatoarele rutiere sunt bine crescute. Ştirea ar fi fost şi mai senzaţională dacă vreun echipaj de poliţie ar fi gândit şi acţionat în sensul de a duce ambele părţi la secţie, pentru declaraţii…

Botezul fiului deputatului Moţ, mai tare decât Consiliul Naţional PSD

Lumea mondenă a Slatinei a avut sâmbătă, 9 noiembrie, în centrul atenţiei, un eveniment major: deputatul de Slatina, Emil Moţ, şi-a botezat fiul. Evenimentul, unul important în viaţa micuţului şi a familiei lărgite a acestuia a concurat pentru mulţi dintre fruntaşii social-democraţi de la Olt cu marele Consiliu Naţional al PSD, acolo unde au participat mesenii semnificativi ai evenimentului de la Slatina. Numai că, analizând stadiul plăcerii raportat la cele două evenimente, se poate spune că, indubitabil şi fără nici o putiinţă de tăgadă, pesediştii olteni s-au simţit mult mai bine la restaurantul de pe Grădişte decât la sindrofia politică de la Sala Palatului, colorată, excesiv, în roşu, ca pe vremea când părinţii şi bunicii pesediştilor de astăzi participau acolo la congresele întâiului lor creator.

Comisia Roşia Montană a respins proiectu’. Guvernarea rămâne aceeaşi

Cu eforturi mari, pe parcursul a două luni, membrii comisiei parlamentare constituită în scopul analizei situaţiei de la Roşia Montană, din perspectiva exploatării zăcământului aurifer din zonă, au respins proiectul. Adică, în rezumat, se poate spune că se întârzie, deocamdată, demararea lucrărilor de către cei de la firma canadiană. Din comisie au făcut parte şi trei parlamentari de Olt: Darius Vâlcov, senator şi preşedinte la chestia asta, alături de deputaţii Ştirbu şi Iordache. Chiar şi după respingerea proiectului, cel care a generat atâta sudoare şi comentarii în spaţiul public, românii rămân ca înainte: un TVA de 24%, cu accize majorabile la produse şi legume de import, şi cu o sarabandă a promisiunilor electorale, de orice fel. Semn că, după atâtea dezbateri, lucrurile rămân neschimbate.

Un egal spre normalitate…

Chit că suporterii slătineni vor uita foarte greu înfrângerea de acum câteva etape de la Craiova, atunci când, având un om în plus, avantaj pe tabelă şi jocul în mână, ai noştri au pierdut în faţa organizaţiei de fotbal a PSD Craiova, prestaţia celor de la FC Olt în acest tur de campionat a fost mai mult decât bună, cu o creştere constantă, de la meci la meci. Aşa se explică şi rezultatul de egalitate obţinut acum o etapă, în deplasarea de la Oradea, unde a fost 1-1. Asta după ce gazdele erau conduse cu 1-0. La Slatina văd mulţi, recunosc în consecinţă: se formează o echipă, iar dacă nu va interveni cineva împotriva firii şi a actualei ordini din club, e posibil ca, în cel mai scurt timp, Slatina să viseze frumos la promovare. Una pe care simpatizanţii sportului rege din zonă o aşteaptă ca pe o a doua revoluţie.

Paul Stănescu a fost ales!

În cadrul Consiliului Naţional al PSD, for deliberativ cu accente de socializare, s-au ales oameni în diverse funcţii. Astfel, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, preşedintele PSD-ului din acelaşi judeţ, vicepreşedinte al Partidului Social Democrat la nivel central, Paul Stănescu a fost ales preşedinte al Departamentului pentru Agricultură din cadrul PSD. Sună bine funcţia, arată în consecinţă, numai că aici e mult de lucru, iar până acum, toate aventurile guvernanţilor la impactul frontal cu economia agrară de piaţă s-au sfârşit tragic. Să vedem ce va putea face edilul oltean în lupta sa cu un sistem de irigaţii încă deficitar, cu o piaţă dominată de imputuri scumpe, cu nişte preţuri la cereale, care sunt sub limita acceptabilă a bunului simţ. Dacă mai punem la socoteală şi fărumiţarea proprietăţii, e nasol de tot. Pentru sistem, căci pentru oamenii implicaţi poate suna ca o provocare. Una de care chiar depinde această naţiune ce consumă deşeurile alimentare ale altora.

Cui i-ar mai folosi să fim fruntaşi pe ramură?

În spaţiul public s-au lansat, în ultima perioadă, în raport cu evenimentele politice majore ale ultimelor zile, declaraţiile celor de la PSD Olt, care vor ca la alegerile europarlamentare să fie ceea ce au mai fost: primii pe ţară. La numărul de voturi colectate în dreptul social-democraţiei. E ambiţia lor, e competiţia în care ei, pesediştii olteni joacă din plăcere. Însă, un asemenea rezultat nu va ţine loc de reformele structurale şi nu va aduce nicicând o îmbunătăţire a calităţii vieţii, într-o Românie mult mai reală decât cea pe care o văd pesediştii atunci când deschid fereastra puterii, dimineaţa, când doar pe ei îi aşteaptă şoferul la scară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.