Acasă Politic Adrian Chesnoiu prezent la desfăşurarea evenimentului „Violența domestică și Siguranţa Online”

Adrian Chesnoiu prezent la desfăşurarea evenimentului „Violența domestică și Siguranţa Online”

30

Deputatul Adrian Chesnoiu a fost prezent, recent, la evenimentul „Violența domestică și Siguranţa Online”. Acesta felicită preocuparea administrației caracalene, a primarului Ion Doldurea și a viceprimarului Marina Samiee, pentru prevenirea acestui fenomen și totodată demararea lucrărilor de construire, cu finanțare europeană, a unui Centru Comunitar în Municipiul Caracal.
„Nu întâmplător, chiar în prima zi a primăverii, de mărțișor, am avut prilejul să dezbatem o problemă care se dovedește a fi o amenințare permanentă: violența domestică, cu ocazia unui eveniment organizat de PSD Caracal.
Îmi este un subiect bine cunoscut, din perspectiva derulării la nivel național, în perioada 2014-2016, a proiectului «START – o viață de calitate în siguranță» implementat în calitatea mea de manager de proiect și Director la Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse.
Am susținut și realizat crearea unui mecanism integrat, național și interinstituțional de prevenire, combatere, intervenție, monitorizare și raportare a cazurilor violență domestică – sistem informațional unic integrat de raportare și management a cazurilor de încălcare a principiilor egalității de șanse, a violenței domestice și traficului de persoane.
Prin proiect am reușit înființarea unui adăpost non stop pentru victimele violenței domestice în București, sprijinirea a peste 12.000 de persoane (în general femei, mame și copii) pentru ieșirea din situația abuzivă în care se aflau dar și pregătirea a peste 7000 de specialiști implicați în fenomenul de combatere a violenței domestice și a traficului de persoane din cadrul Poliției Române, a Ministerului Public și a Direcțiilor Generale de Asistență Socială.
O reușită a acestui proiect care își dovedește utilitatea și azi, a fost înființarea liniei telefonice gratuite la nivel național 0800 500 333, la care victimele pot raporta orice incident de violență domestică. Ele beneficiază de suport și protecție față de posibile alte atacuri ale agresorului și consiliere pre și post agresiune!”, spune deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.