Acasă Politic Siminica Mirea vrea transparență și corectitudine în MAI

Siminica Mirea vrea transparență și corectitudine în MAI

57

Senatorul Siminica Mierea este unul dintre senatorii României, care s-a implicat în rezolvarea unei probleme vechi în MAI, privind stabilirea condițiilor recrutării, selecționării și repartizării pe posturi și unități a candidaților la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ce parţin de Ministerul Afacerilor Interne.
„Alături de colegii mei parlamentari din PSD Olt, am inițiat proiectul de lege care prevede stabilirea condițiilor recrutării, selecționării și repartizării pe posturi și unități a candidaților la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și a soluțiilor tehnico-organizatorice privind activitatea de mutare la cerere prin realizarea unei aplicații informatice care să asigure transparență și corectitudine. Actul normativ propus a fost votat în ședința de Plen a Senatului României din 10 octombrie 2022, cu 89 de voturi pentru.
Inițiativa vine în urma prevederilor problematice regăsite în Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, în raport cu deficitul de resursă umană, lipsa stabilității posturilor, lipsa condițiilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere sau comandă, gestionarea ineficientă a resursei umane anterior încadrării pe post și altele.
Cred cu tărie că propunerea legislativă asigură cele enunțate mai sus, și anume transparență și corectitudine, două aspecte importante fără de care M.A.I. nu poate funcționa, iar implementarea modificărilor prezente în textul actului normativ propus sunt, în mod real, necesare.
Pentru mai multe detalii, vă invit să citiți propunerea legislativă: L393/2022. Aștept părerea dumneavoastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.