Acasă Administrație Caracal. Parcul „Constantin Poroineanu” va fi reamenajat

Caracal. Parcul „Constantin Poroineanu” va fi reamenajat

94

În primăvara anului 2023 vor demara lucrările de reamenajare a Parcului „Constantin Poroineanu”, având în acest moment realizate studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, susține primarul Municipiului Caracal, Ion Doldurea.
6 milioane de euro, bani pe care Primăria Municipiului Caracal îi solicită de la ADR SV Oltenia pentru a moderniza parcul, vor fi folosiți pentru realizarea unor lucrări ample de amenajare a spațiului verde, pentru irigații și pentru protejarea celor peste 160 de specii de plante unicat. Proiectul cuprinde și reamenajarea zonei lacului care se dorește a fi un element de modernitate în raport cu istoricul acestui parc.
„Avem unul din cele mai frumoase parcuri naturale din țară și din Europa. Parcul Constantin Poroineanu este astăzi un reper important în comunitatea noastră”, a declarat primarul Municipiului Caracal, Ion Doldurea.
Primarul Municipiului Caracal, Ion Doldurea, explică în ce va consta proiectul de modernizare a parcului „Constantin Poroineanu”:
– Se refac aleile degradate;
– se reface gardul de împrejmuire care în prezent este spart sau rupt;
– se completează spațiile verzi cu plante rezistente la intemperii;
se amplasează mai multe bănci și coșuri de gunoi;
– se amenajează zone care acum nu sunt frecventate de cetățeni pentru că nu este un acces facil la ele;
– se plantează noi pomi în zonele unde unii arbori s-au degradat
– se reface insula pentru a o reda spre folosință cetățenilor
– se refac malurile râului;
– se montează instalații de irigat.
Acțiunea are în vedere refacerea parcului ținând cont de proiectul care a stat la baza amenajării inițiale a acestuia. Nu se astfaltează în plus!
Nu se taie copaci, exceptând înlocuirea celor care pun în pericol siguranța cetățenilor!
Modernizarea parcului se face cu fonduri europene prin accesarea unei linii de finanțare destinate exclusiv amenajărilor de parcuri și spații verzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.