Acasă Politic Florin Barbu „Legea arendei, depusă în parlament și dezbătută în regim de...

Florin Barbu „Legea arendei, depusă în parlament și dezbătută în regim de urgență”

398

„Un nou proiect legislativ inițiat de echipa de parlamentari a PSD este Legea Arendei care a fost depusă în Parlament și va fi dezbătută în regim de urgență pentru că fermierii au nevoie de ea.
Legea Arendei este rezultatul discuțiilor și dezbaterilor pe care noi le-am avut cu fermierii și asociațiile de profil care ne-au explicat că au nevoie de predictibilitate și stabilitate pentru a se putea dezvolta, pentru amortizarea investițiilor, accesarea de fonduri europene sau credite bancare.
De aceea, în proiectul legislativ este prevăzut ca durata arendarii să fie de minimum 10 ani.
Protejăm totodată si interesele proprietarilor de terenuri pentru că, dacă arenda nu este plătită la timp, se reziliază unilateral contractul.
Este interzisă subarendarea, dar nu și schimbul de terenuri între arendași.
Contractele aflate în derulare rămân în vigoare, până la data expirării.
Legea Arendei este un sprijin atât pentru cei care investesc în agricultura românească, cât și pentru proprietarii de terenuri care nu pot să le întrețină.
Este un nou pas spre dezvoltarea și modernizarea agriculturii românești, un domeniu vital pentru economia României!”, scrie deputatul Florin Barbu despre noul proiect al Legii arendei, care a fost depus în parlament şi dezbătut în regim de urgenţă. Proiectul prevede ca arenda pentru fermieri să fie de minim 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.