Acasă Învățământ Erasmus Plus la Școala „Gheorghe Magheru” Caracal. Martie, o lună plină de...

Erasmus Plus la Școala „Gheorghe Magheru” Caracal. Martie, o lună plină de activităţi încununate de succes

328

În capitala Romanaţiului, la Școala „Gheorghe Magheru” Caracal, manageriată de directorul Ninel Iulian Nicolae, se întâmplă lucruri frumoase. Luna martie a anului în curs s-a înc heiat. Bun prilej pentru a trage linie şi a culege roadele.

Astfel, în prima lună a primăverii s-au desfășurat nu mai puțin de trei mobilități în cele trei proiecte Erasmus plus pe care școala le implementează. Acestea au avut teme și echipe diferite, specifice domeniului educației căruia i se adresează.

În prima mobilitate, o delegație de cinci profesori s-a deplasat în Lisabona, Portugalia, cu accent pe CLIL – predarea limbilor străine cu ajutorul conținuturilor și a tehnologiei digitale, în proiectul „Language Development Through Digital Tools”. Mobilitatea a fost condusă de directorul şcolii și a fost găzduită de COFAC COOPERATIVA DE FORMACAO E ANIMACAO CULTURAL, în perioada 28 feb- 4 martie. Au fost studiate platformele și instrumente digitale și au fost create resurse online pe tema mobilității.

„Don’t be Cyber Bully, Be Aware!” este proiectul în cadrul căruia s-a desfăşurat ce-a de-a doua mobilitate Această mobilitate a fost realizată în cadrul proiectului coordonat de profesorul de limba engleză, Aurel Boruz. Patru elevi și trei profesori au fost găzduiți de instituția „YENISEHIR ANADOLU IMAM HATIP LISESI” din Mersin, Turcia, în perioada 20-25 martie. Atât elevii, cât și profesorii, au desfășurat activități de prevenire a hărțuirii, atât din viața reală, cât și a celei online, precum și activități de schimb cultural.

Ultima, dar nu cea din urmă mobilitate s-a adresat profesorilor de științe și s-a desfășurat la UCLL Campus Hasselt, Belgia. Delegația de trei cadre didactice a fost condusă de coordonatoarea proiectului „Improving STEM Education Across European Schools”, profesor fizică Cristina Nicolăiță. În cadrul acestei activităţi au fost abordate teme domeniul roboticii și programării, printării 3D și a folosirii laserului, dar și a dronelor. S-au făcut vizite în instituții care promovează cariere STEM (Știință. Tehnologie, Inginerie și Matematică), stabilindu-se noi contacte benefice pentru școală.
Conducerea Școlii „Gheorghe Magheru” Caracal anunţă că se pregătesc încă trei mobilități până la sfârșitul acestui an școlar, care vor fi găzduite de parteneri din Polonia, Suedia și Irlanda de Nord. Toate aceste mobilități aduc plusvaloare actului educațional la nivelul Școlii Gheorghe Magheru, Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.