Acasă Administrație Slatina. Proiectele pe mobilitate, o prioritate în capitala judeţului!

Slatina. Proiectele pe mobilitate, o prioritate în capitala judeţului!

89

Autoritățile publice slătinene pun accent pe dezvoltarea transportului public urban și a infrastructurii necesare, precum și pe crearea de piste pentru biciclete, considerând că eficiența și confortul deplasării sunt prioritare.
Proiectul pentru modernizarea străzilor pe care circulă transportul public şi dezvoltarea infrastructurii pietonale, implementat de Primăria municipiului Slatina în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, are o valoare de aproximativ 8,3 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 4,2 milioane de lei.
Investiția vizează străzile Văilor şi Vintilă Vodă și are ca obiectiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, eficientizarea transportului public de călători, reducerea nivelului de #poluare și de zgomot generat de #trafic, precum și creșterea siguranței rutiere.

Lucrările de reabilitare a străzii Văilor au fost finalizate anul trecut și au constat în refacerea carosabilului, modernizarea și amplasarea de elemente pentru îmbunătățirea siguranței rutiere. Totodată, a fost realizată şi o pistă pentru biciclete cu lățimea de 1,20 metri, care va continua pe strada Cuza Vodă și va ieși în strada Ecaterina Teodoroiu. Aceasta va completa traseul de piste pentru biciclete care va fi creat printr-un alt proiect finanțat în cadrul POR 2014-2020, semnat de municipalitate.
În ceea ce privește strada Vintilă Vodă, reabilitarea şi asfaltarea vor fi demarate în această primăvară, după ce, în 2021, s-au desfăşurat ample lucrări de înlocuire a reţelelor de apă şi canalizare. Lucrările de anul acesta constau în modernizarea traseelor pietonale, modernizarea și amplasarea de elemente pentru îmbunătățirea siguranței rutiere, precum şi refacerea carosabilului pentru pista de biciclete și pentru transportul public.

„Infrastructura rutieră joacă un rol important în viaţa fiecărui slătinean. Suntem cu toţii într-o permanentă mişcare şi avem nevoie de străzi şi trotuare pe care să putem circula în siguranţă, de un trafic fluidizat. Ţinând cont de principalele nevoi de infrastructură de transport, cu fonduri europene atrase în cadrul Programului Operațional Regional, implementăm proiecte de modernizare a reţelei rutiere și reabilităm străzile“, a declarat Emil Moţ, primarul municipiului Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.